Noul Guvern a depus jurământul, miercuri seară, la Palatul Cotroceni, în cadrul unei ceremonii care a marcat din nou războiul politic dintre Klaus Iohannis şi Liviu Dragnea.

„Aveţi de îndeplinit promisiuni complicate”, a fost mesajul preşedintelui pentru noii miniştri, dar a avut un mesaj cu subînţeles şi pentru Liviu Dragnea: „Aflarăm de la televizor că sunteţi singurul care ştie programul de guvernare din scoarţă în scoarţă. Vă rog eu frumos, învăţaţi-i şi pe ei programul”.

Guvernul Grindeanu a primit votul de încredere al Parlamentului pentru lista miniştrilor şi programul de guvernare. Au fost 295 de voturi „pentru” şi 133 „împotrivă”. Anterior, toți cei 26 de miniștrii au primit aviz pozitiv din partea comisiilor parlamentare. Pentru învestire era necesar votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.
Premierul Sorin Grindeanu le-a transmis miniștrilor din Cabinetul său, la începutul primei ședințe a noului Guvern, că trebuie să intre „în pâine” și să treacă la fapte.

„Campania a trecut, deja intrăm în pâine și trecem la fapte”, a spus Grindeanu.

„Dimineață, la ora 9,00. fiecare ministru merge și preia ministerul pentru care a fost votat în Parlament. Vă rog să faceți un inventar în fiecare minister astfel încât vineri, când vom avea următoarea ședință de guvern, să le prezentați”, a declarat Grindeanu, în debutul ședinței de guvern.original_ceremonie_investire_guvern___4_ian_2016_03_44617600