Premierul Ludovic Orban nu am vorbit încă de angajarea răspunderii. Obiectivul nostru este să finalizăm într-un termen cât mai rezonabil proiectul legii bugetului de stat și să-l trimitem pentru dezbatere Parlamentului.

Obiectivul nostru este evident acela ca legea bugetului de stat și legea bugetului asigurărilor sociale de stat să fie adoptate până la sfârșitul anului, astfel încât orice român să știe clar la ce să se aștepte în anul 2020 din partea acestor două legi.

Întrebat dacă nu ia în calcul asumarea răspunderii pe legea bugetului, Orban a răspuns: „Obiectivul nostru este acela de a reuși ca legea bugetului de stat și legea bugetului asigurărilor sociale de stat să fie adoptate până la 31 decembrie”.

Declarațiile au fost făcute după o întâlnire pe care premierul și mai mulți miniștri au avut-o cu președintele Klaus Iohannis, miercuri dimineața.

Ludovic Orban a precizat că a analizat împreună cu Klaus Iohannis activitatea Ministerului Muncii, a Mediului și a Ministerul Tineretului și Sportului și că e normal să existe dialog permanent între Guvern și Președinție.

Citeste si...
Unul din cei mai vehemenți susținători ai lui Dragnea a ieșit la vot: 'O familie sănătoasă înseamnă naţiune sănătoasă'

„Este firesc ca între președinte și Guvern, ambele ramuri ale puterii executive în stat, să existe un dialog permanent, o colaborare, o coordonare a politicilor publice, a acțiunilor și asta se întâmplă. Am avut o analiză pe trei domenii coordonate de trei miniștri, o analiză pe domeniul muncii, protecției sociale cu doamna ministru Violeta Alexandru. De asemenea cu domnul ministru al Mediului, Costel Alexe și cu ministrul Tineretului și Sporturilor”, a spus Ludovic Orban, după întâlnirea avută cu Klaus Iohannis la Cotroceni.

Presa a relatat, pe surse, că guvernul Orban ar intenționa să-și angajeze răspunderea pe legea bugetului pe 2020. Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a spus miercuri seara că, dacă acest lucru se va întâmpla, parlamentarii PSD vor depune legi pentru a amenda legea bugetului.