Premierul Ludovic Orban a explicat că măsura de purtare a măștii în aer liber este una care va fi luată de către Comitetele Județene pentru Situații de Urgență și se va impune doar în anumite zone.

”Există o propunere formulată de specialiștii din cadrul Comitetului Național de Suport Științific să nu reglementăm la nivel național, ci să lăsăm la nivel local reglementarea. Mi s-a semnalat că în Galați sau Brăila, pe faleză este foarte aglomerat. De asemenea, în piețe sau în locuri unde se așteaptă, locuri în care distanțarea nu este posibil. În aceste locuri s-ar putea lua măsura de a fi obligatorie purtarea măștii și în aer liber.
http://Premierul Ludovic Orban tună și fulgeră după votul din Parlament: ‘După părerea mea este un conflict de interese. Analizăm temeiul atacării la CCR’

Citeste si...
PSD a atacat la CCR abrogarea OUG 51

Comitetele Județene pentru Situații de Urgență vor lua măsura în urma unei analize foarte atente și numai în anumite zone, în anumite intervale orare.

La nivelul Bucureștiului se va face o analiză de către Comitetul local și se vor impune măsurile necesare.”, a spus premierul Ludovic Orban.