Actualitate, Featured

Premierul Ludovic Orban spune că se vor redeschide restaurantele dacă nu se va depași un anumit număr de infectări cu coronavirus

Premierul Ludovic Orban le răspunde antreprenorilor din industria ospitalității, care au cerut urgent redeschiderea afacerilor, că, dacă se va putea, măsurile de restricție vor fi relaxate, „dacă nu, nu”.

Întrebat sâmbătă, la Vatra Dornei, ce le răspunde celor care au afaceri în industria HoReCa (Hoteluri, Restaurante, Cafenele) și care au cerut relaxarea măsurilor de restricție care le afectează afacerile, în special redeschiderea restaurantelor, premierul Ludovic Orban le-a transmis acestora că se vor lua măsuri de repornire a acestei ramuri a economiei doar dacă acest lucru va fi posibil, în funcție de evoluția epidemiei de coronavirus.

„Am avut consultări repetate cu reprezentanţii industriei ospitalităţii, foarte multe runde de întâlniri şi la fiecare întâlnire le-am spus: Dacă se poate, da. Dacă nivelul de răspândire a virusului nu va depăşi anumite limite, se va putea, dacă nu, nu. Oricum, va trebui să aşteptăm evoluţia pentru că măsurile le-am luat din 15 în 15 zile, în mod gradual, am aşteptat să vedem efectul ca să nu apară o creştere semnificativă a nr de îmbolnăviri”, a afirmat prim-ministrul.

Premierul Orban a precizat că, în situația în care va apărea o creștere a numărului de îmbolnăviri, autoritățile „vor stopa” relaxările de restricții.

Ștefan Mandachi: Hai să fim serioși, restaurantele sunt cel mai virusabil loc din societate? De ce e mai sigur într-un autobuz sau într-o sală de forță?
Antreprenorul Ștefan Mandachi, care a intrat în atenția presei după ce a construit primul metru simbolic de autostradă din Moldova, critică menținerea restricțiilor în ceea ce privește domeniul HoReCa. Restaurantele au rămas închise, iar antreprenorul se întreabă dacă acestea chiar reprezintă cel mai „virusabil” loc din societate.

Secretarul de stat în Ministerul Finanțelor Publice Sebastian Burduja: Există un risc de transmitere a virusului mult mai mare în restaurante decât în alte spații închise

Secretarul de stat în Ministerul Finanțelor Publice Sebastian Burduja a explicat la un post Tv, de ce restaurantele nu au putut fi deschise de la 15 iunie, precizând că „există un risc de transmitere a virusului mult mai mare decât în alte spații închise”.

 

blank