Premierul Ludovic Orban spune că în contextul epidemiologic actual se pot organiza alegeri. Prim-ministrul dă exemplul altor țări precum Croația și Polonia, în care organizarea alegerilor nu a dus la creșterea numărului de cazuri de infectări cu virusul SARS-CoV-2.

Premierul Ludovic Orban spune că autoritățile au reușit să oprească creșterea numărului de infecții cu coronavirus, deși în România sunt în medie 1200 de cazuri pe zi.

„Am reușit să oprim creșterea. Creșterea e extrem de mică a numărului de cazuri și putem observa că există o limitare clară a răspândirii infecțiilor. (…)Din punctul meu de vedere, la nivelul actual de cazuri zilnice, se pot orgniza alegerile iar odată cu adoptarea regulilor nu există niciun fel de probleme în ceea ce privește desfășurarea alegerilor”, a declarat Ludovic Orban.


Orban: Sunt țări unde organizarea alegerilor nu a dus la o creștere a numărului de infectări

Orban dă exemplul altor țări care au organizat alegeri, eveniment care nu a dus la creșterea numărului de cazuri de coronavirus

„Sunt țări care și-au organizat alegerile, Polonia, Croația, și unde organizarea alegerilor nu a dus la o creștere a numărului de infectări”, a mai spus Ludovic Orban.

Alegerile locale sunt programate pentru data de 27 septembrie a acestui an.

62.547 de cazuri de infectări cu COvid-19, pe teritoriul României
Un număr de 779 de noi cazuri de COVID-19 au fost raportate în ultimele 24 de ore, în condițiile în care duminica se evaluează mai puține teste.

„Până astăzi (luni – n.red.), pe teritoriul României, au fost confirmate 62.547 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 30.311 pacienți au fost declarați vindecați și 6.497 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 779 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv”, anunță GCS.


Citeste si...
Simona Halep. Faţa mai puţin plăcută a Simonei Halep. Românca a fost huiduită la Miami

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.