Premierul Ludovic Orban a convocat, duminică după-amiază, la Ministerul de Interne, o ședință în care s-ar putea lua noi decizii pentru români.

La ședință participă, printre alții, ministrul de Interne, Marcel Vela și șeful DSU, Raed Arafat. Ședința va fi condusă de premierul Ludovic Orban.

Cel târziu luni s-ar putea anunța noi decizii după discuțiile din această după-amiază. O situație specială este la Vama Nădlac, unde mii de români se bulucesc să intre în țară, fără să respecte distanțarea socială, mai scrie sursa mai sus notată.

Ședința vine în contextul în care vineri starea de urgență a expirat și a fost instituită starea de alertă.

Ședință de urgență după ce românii au ignorat măsurile din starea de alertă

Zeci de tineri s-au adunat, sâmbătă seara, pentru a petrece în Parcul Herăstrău. Mai multe imagini postate pe Facebook arată cum parcul a început să fie luat cu asalt încă din timpul zilei, fâcând picnicuri la iarbă verde, iar seara au organizat un party în aer liber.

De asemenea,Grupul de Comunicare Strategică a întocmit un ghid pentru cetățeni în ceea ce privește perioada stării de alertă, cu răspunsurile pentru principalele întrebări și nelămuriri. Ce înseamnă zona metropolitană, vor fi sanctionate persoanele care nu poartă mască, sunt câteva dintre întrebările adresate de cetățeni.

Citeste si...  Asta da surpriză! Orban se vrea liderul liberalilor

Mesajul președintelui
Președintele Klaus Iohannis a spus că de joi seară Comitetul Național pentru Situații de Urgență va declara stare de alertă, că nu există un vid legislativ și România nu va aștepta până luni intrarea în starea de alertă. Iohannis a avertizat că ridicarea stării de urgență nu înseamnă nici lipsa restricțiilor și nici că virusul bolii COVID-19 a fost învins. Mai mult, a spus că, dacă situația se va înrăutăți nu va ezita să instituie din nou stare de urgență.

„Distanțarea socială, munca de acasă acolo unde este posibil, respectarea tuturor normelor de igienă, purtatul măștii de protecție sunt esențiale pentru a putea controla și în continuare epidemia.

Fără aceste măsuri și reguli, fără responsabilitatea fiecăruia dintre noi, lucrurile pot ușor degenera.

Și vreau să fiu foarte clar: Dacă situația se va înrăutăți și datele vor arăta un număr galopant de infectări, care va duce la supraaglomerarea spitalelor, atunci nu voi ezita să declar din nou stare de urgență!”, a declarat Klaus Iohannis.

ludovic orban, mai, stare de alerta