În mesajul transmis astăzi națiunii, Premierul Ludovic Orban a subliniat situația deplorabilă în care a găsit direcțiile de sănătate publică.

„ Este importantă întărirea capacităților direcțiilor de sănătate publică. Trebuie să vă spun că am găsit direcțiile de sănătate publică în moarte clinică. Am decis angajarea de personal, fie rezidenți, fie medici din rețeaua școlară, fie personal din alte entități. Am crescut și vom crește constant numărul de epidemiologi care sunt implicați în anchetele epidemiologice.

De viteza cu care se desfășoară anchetele epidemiologice atunci când se constată că persoană este diagnosticată pozitiv, depinde reducera răspândirii virusului în comunitate.

Am solicitat Ministerului de Interne să ia măsuri energice pentru respectarea izolării la domiciliu și a carantinei. Dacă este necesar, inclusiv prin echipele mobile de jandarmi care să se deplaseze și să verifice în cât mai multe localități modul în care se respectă izolarea la domiciliu și împreună cu reprezentanții administrației locale, pe baza situațiilor existente să ia toate măsurile care se impun, inclusiv măsuri drastice de sancționare, fie prin amenzi contravenționale, fie prin constituirea de dosare penale”, a declarat Ludovic Orban

Citeste si...  Măştile de protecție pot fi foarte periculoase pentru copii. Iată de ce