Premierul Ludovic Orban se ia de toată lumea. După ce s-a arătat nemulțumit de adresa CCR care a admis sesizarea PSD pe abrogarea OUG 51, liberalul a sărit apoi la gâtul unui ziarist i-a atras atenţia că CCR nu s-a pronunţat pe fondul legii, ci pe faptul că a fost adoptată prin angajarea răspunderii, deşi există un proiect de lege cu acelaşi subiect în Parlament.

Supărat că a fost corectat, Orban a spus: ”Ce aţi fi vrut? OUG 51 era constituţională? (…) Nu sunt de acord cu decizia Curţii. O să căutăm soluţii să rezolvăm lucrurile”.

Premierul Ludovic Orban a afirmat, miercuri, că nu este de acord cu decizia Curţii Constituţionale care a admis sesizarea PSD pe legea care abrogă OUG 51. ”Așa Curte, așa decizie. Decizia Curţii adoptă poziţia PSD – copiii să nu mai ajungă la şcoală şi prelungirea licenţelor pentru firme care pun în pericol siguranţa copiilor până la calendele greceşti”, a afirmat Orban.”Prin această decizie, CCR nu este de acord cu ceea ce a vrut Guvernul – copiii să se poată duce la şcoală cu naveta subvenţionată. Asta a decizia Curţii de azi. Decizia Curţii adoptă poziţia PSD – copiii să nu mai ajungă la şcoală şi prelungirea licenţelor pentru firme care pun în pericol iguranţa copiilor până la calendele greceşti”, a sus, miercuri, premierul.
Orban a precizat că aşteaptă motivarea Curţii pentru a decide cum vor fi rezolvate lucrurile.

Citeste si...
Vezi ce răspunde Augustin Lazăr acuzatiilor de politie politică

”Din punctul meu de vedere, orice angajare poate fi declarată constituţională, dacă nu este posibil altă variantă de a legifera”, a mai spus Orban, care a respins ideea că şi legea pe care şi-a asumat miercuri răspunderea ar putea fi declarată neconstituţională.