Ludovic Orban își trage colegii de urechi. Premierul liberal le-a transmis, vineri dimineață, miniștrilor, în debutul ședinței de guvern, că nu mai acceptă introducerea ordonanțelor de urgență pe ordinea de zi dacă proiectele nu sunt discutate anterior cu el.

”Nu mi se pare normal ca, pe nepusă masă, să ne trezim cu ordonanțe despre care habar nu am”, a spus el.

S-a înțeles că afirmația lui Orban a fost făcută după ce ministrul Educației a cerut introducerea pe ordinea de suplimentară a ședinței a două ordonanțe de urgență.
Cu toate acestea, ministrul Educației, Monica Anisie, a negat vineri că remarca premierului Orban, care le-a spus membrilor Executivului că nu mai acceptă introducerea ordonanțelor de urgență pe ordinea de zi a Guvernului dacă proiectele nu sunt discutate anterior cu el, i-ar fi fost adresată ei.

„Nu. Se referea probabil la un alt proiect de act normativ . Acesta a fost adoptat și prevederiel din acest act normativ sunt asumate și prin programul de Guvernare. Aceste prevederi sunt și în programul de Guvernare”, a răspuns Anisie, întrebată dacă remarca premierului Orban a făcut referire la ordonanțele propuse de aceasta pe ordinea de zi suplimentară a ședinței de Guvern.

Citeste si...
Poliția a închis un site care pirata emisiuni românești de televiziune. Prejudiciu de peste 320000 euro

Întrebată dacă motivul reproșului adus de Ludovic Orban este Ordonanța de Urgență privind exceptarea studenților Academiei de Informații de la înregistrarea în Registrul Matricol Unic, ministrul Educației a evitat răspunsul, inițiativa fiind preluată de Ionel Dancă, șeful Cancelariei primului-ministru:

”Acest proiect a fost prezentat pe lista suplimentară și necesită clarificări dar va fi reluat în dezbateri. Sunt chestiuni urgente pecare miniștrii în ședința de Guvern le supun dezbaterii, unele se clarifică și sunt acceptate și adoptate, altele necesită în continuare analiză”.