Premierul Ludovic Orban l-a taxat pe ministrul de interne, Marcel Vela, în ședința de guvern de vineri, în legătură cu sloganul pe care acesta l-a tot folosit în ultima vreme în legătură cu lupta împotriva infracționalității și a a interlopilor, „suntem cu ochii pe voi”, cerându-i să treacă la acțiuni concrete și să-i schimbe pe acei șefi din poliție care nu iau măsuri.

Ludovic Orban l-a taxat pe Vela Dl. ministru Vela, am văzut că ați capturat și ați reușit extrădarea… Aici vreau să vă încurajez și să transmiteți Poliției, Jandarmeriei că trebuie să intensifice lupta împotriva rețelelor infracționale, împotriva clanurilor interlope, fără menajamente, toleranță zero față de infracționalitate.

Marcel Vela: Am înțeles, domnule prim-ministru, suntem cu ochii pe ei!

Premierul Ludovic Orban l-a taxat pe Vela pentru expresia adresată interlopilor: „Suntem cu ochii pe voi”

Ludovic Orban: Sunteți cu ochii pe ei, dar dacă numai vă uitați la ei, vă dați seama că… Trebuie să fiți cu altceva pe ei…

Marcel Vela: Și cu legea, evident.

Ludovic Orban: Aici ar trebui să asigurați o bună colaborare cu toți factorii instituționali care sunt implicați în acest efort, atât de la cunoașterea efectivă a grupurilor infracționale, cât și colaborarea cu justiția, cu procurorii, cu instanțele, astfel încât să fim extrem de eficienți în orice intervenție. Iar acolo unde sunt șefi de poliție care nu iau măsurile împotriva acestor rețele infracționale trebuie schimbați fără niciun fel de menajamente.

Marcel Vela: Am demarat mai multe controale și chiar la nivelul municipiului București este trimis Corpul de control al ministrului pentru a clarifica unele aspecte care au fost scoase în evidență în ultima perioadă.

Ludovic Orban: Adică la nivelul secțiilor de poliție, unde, să zic, se face legătura directă, trebuie făcută o evaluare foarte serioasă. Aici aveți structuri care au capacitatea de a face aceste evaluări și de a stabili foarte clar unde sunt necesare schimbări.

„Suntem cu ochii pe voi!”
Ministrul de interne, Marcel Vela, a făcut o adevărată obsesie în ultimul timp pentru expresia „suntem cu ochii pe voi” și inclusiv înainte de ședința de guvern a avut o postare pe Facebook în sensul acesta:

„Nu sunt în campanie, nu sunt în concediu și suntem cu ochii pe toți cei care încalcă legea. De aici, de la Ministerul Afacerilor Interne, avem grijă să fiți cu toții în siguranță.

P.S. Știu că și voi sunteți cu ochii pe mine și ne susțineți în tot ce facem!” – a scris Marcel Vela.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a transmis, în urmă cu o săptămână, un mesaj similar, prin care încuraja românii să aibă încredere în instituțiile statului cu atribuții în combaterea criminalității, despre care susținea că lucrează împreună pentru a-și face datoria. În finalul declarației de presă a transmis un mesaj pentru „clanuri, interlopi și răufăcători: Suntem cu ochii pe voi!”.

Mesajul a venit în plin scandal legat de cazul uciderii liderului clanului Duduienilor, Emi Pian, poliția fiind acuzată de prea multă pasivitate și chiar bunăvoință în legătură cu interlopii.

Cine sunt persoanele a căror extrădare a fost obținută vineri de România
Marcel Vela a fost prezent, vineri, la Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”, de unde au fost extrădate două persoane urmărite prin Interpol pentru trafic de persoane şi infracţiuni informatice. La această extrădare s-a referit premierul Ludovic Orban la începutul dialogului cu Marcel Vela.

„Asistăm la un act ce ţine de extrădarea a doi cetăţeni capturaţi în România de forţele speciale ale Ministerului Afacerilor Interne, care au comis infracţiuni internaţionale. Este vorba despre un cetăţean din vârful unei reţele de trafic de persoane, în România, Mexic şi Statele Unite ale Americii. Extrădarea vine după o decizie a Curţii de Apel Craiova”, a spus, vineri, Marcel Vela, prezent pe Aeroportul Internaţional Otopeni „Henri Coandă”, acolo unde a avut loc operaţiunea de extrădare a celor doi suspecţi de infracţiuni internaţionale.

Concret, capul reţelei de trafic de persoane este Luigi Cristinel Popescu, de 51 de ani, cunoscut drept unul dintre „exponenţii lumii interlope din Craiova”. Practic, membrii grupării conduse de „Luis” au racolat, de-a lungul anilor, persoane de etnie rromă din Dolj, Mehedinţi şi Vâlcea şi le-au facilitat trecerea frauduloasă a frontierei de stat dintre SUA şi Mexic, cerând de la fiecare dintre aceştia aproximativ 8.000 de dolari. Procurorii DIICOT au identificat aproximativ 600 de persoane care au părăsit teritoriul României cu destinaţia Mexic, aproximativ 300 dintre acestea fiind depistate ulterior în Mexic. Membrii grupării ar fi obţinut din activitatea infracţională peste 1 milion de dolari.

Cea de-a doua persoană predată autorităţilor americane este un bărbat care a comis infracţiuni informatice, cibernetice şi furt de identitate, la nivel internaţional. Numele său este Andrei Răzvan Rusu, acesta fiind acuzat de skimming, activitate prin care obţinea în mod fraudulos datele stocate pe banda magnetică a unui card bancar, scrie Mediafax.

Verificări la Poliția Capitalei, după dezvăluirile unui comisar-șef făcute la Tv.
Pe de altă parte, Ministerul Afacerilor Interne a anunțat vineri că a demarat o anchetă după ce șeful Serviciului Grupuri Infracționale Violente – structură special creată în Poliția Capitalei pentru a documenta activitatea interlopilor – a spus într-un interviu difuzat joi de Digi24 că interlopii au oameni infiltrați în politică și poliție.

Comisar-șef Andrei Marius, șeful Serviciului Grupuri Infracționale Violente, a afirmat într-un interviu pentru un post Tv că ofițerii acestui serviciu ar fi fost presați anul trecut să renunțe la anchete, după ce le-a fost interzisă colaborarea cu procurorii DIICOT. Sincopa de anul trecut a dus la haosul prezent astăzi pe străzi, a acuzat polițistul, în prima ieșire publică în cei 20 de ani de carieră.


Citeste si...
Iohnnis și-a pus guvernul său, iar acum scapă de dușmanul lui Dragnea