Ludovic Orban sta astăzi faţă în faţă nu cu parlamentarii, ci cu aleşii locali. Premierul interimar şi desemnat participă la Adunarea generală a Asociaţiei Comunelor din România. La acelaşi eveniment va merge şi şeful statului Klaus Iohannis, în a doua parte a zilei.

Premierul Ludovic Orban a decis să nu meargă în Parlament pentru a-şi susţine miniştrii, aşa cum a făcut la prima învestire, ci să participe la Adunarea Generală a Comunelor, unde vor fi prezenţi peste 500 de primari. În a doua parte a zilei, la acest eveniment va participa şi preşedintele Klaus Iohannis.

Adunarea Generală a Comunelor din România îşi propune să identifice cauzele care determină diferenţele dintre oraşe şi sate şi să stabilească măsurile care se impun pentru diminuarea acestor discrepanțe.

Citeste si...  Donald Trump a anulat întâlnirea cu Klaus Iohannis

Primarii cer ca modelul competiţiei pentru titlul de Capitala Europeană a Culturii să nu fie dedicat numai oraşelor, ci să existe şi o competiţie cu numită Capitala Europeană Rurala. Aceştia atrag atenţia că suprafaţa comunelor este de peste 90%, iar populaţia de peste 64%.

Primarii îi cer lui Klaus Iohannis să fie pilonul, dar şi vectorul principal pentru a susţine această propunere la nivelul UE.

Deciziile adoptate de Guvernul Orban nu au fost întotdeauna favorabile primarilor. Ludovic Orban a amânat intrarea în vigoare a pensiilor speciale pentru aleşii locali.

Deşi a promis alegeri în două tururi, măsura a fost sacrificată pentru a face posibilă declanşarea alegerilor anticipate.

Orban ,
intalnire ,