Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, că PNL va avea un candidat propriu în cursa pentru Primăria Capitalei, iar acesta va fi desemnat în urma unei cercetări sociologice ample și în urma unei testări a potențialilor membri eligibili pentru poziție, scrie Mediafax. Anunțul vine în contexutl în care PMP și USR au transmis că un singur candidat al opoziției în Capitală are mai multe șanse împotriva actualului primar Gabriela Firea (PSD), care va candida pentru un nou mandat.

„Desemnarea candidatului la Primăria Capitalei se va face în baza unei cercetări sociologice ample pe care o vom face în București, prin testarea potențialilor candidați ai PNL. Va fi desemnat candidat la Primăria Capitalei acel candidat care are cea mai mare șansă să câștige alegerile”, a declarat, sâmbătă, Ludovic Orban.

Citeste si...
Senzaţional: Cine este blonda care a intrat pe teren în finala UCL. Vezi ce scria pe costumul de baie al femeia

Întrebat dacă este exclusă varianta ca Nicușor Dan să fie susținut ca independent, premierul României a precizat că Partidul Național Liberal va avea candidat propriu: „Din partea PNL nu poate candida decât un membru al PNL”.

Nicușor Dan este candidat independent susținut de USR București la Primăria Capitalei.

De asemenea, și Gabriela Firea a anunțat că va candida pentru un nou mandat de primar general. La rândul său, Vlad Voiculescu este candidatul desemnat de PLUS.