Premierul Ludovic Orban vorbește despre restructurări în sectorul bugetar. De data aceasta, vizați sunt angajații „care plimbă hârtii”, după cum susține primul-ministru. Șeful Executivului îi amenință pe aceștia cu digitalizarea, un proces de modernizare a întregului aparat administrativ de stat, în urma căruia se va face o curățenie generală în rândul personalului.

Orban spune că în perioada următoare trebuie să ne așteptăm la o restructurare a aparatului bugetar printr-un proces care va veni de la sine. Cum? Prin digitalizarea administrației! Măsura în cauză este una cerută insistent de Bruxelles, iar primul-ministru admite că România nu a manifestat nicio intenție de modernizare în ultimii șapte ani, deși dispune de o impresionantă forță de muncă în IT. Prin urmare, e timpul pentru o schimbare!

„Asta oricum se petrece. Restructurarea vine de la sine. Atâta timp cât introduci aplicaţii care permit reducerea numărului de operaţiuni, care permit interacţiunea directă a beneficiarilor, care introduc foarte bine fluxul direct, desigur că va exista o consecinţă, că unii dintre angajaţi, angajaţi care şi acum plimbă hârtii, nu îşi vor avea rostul”, a precizat Ludovic Orban într-o intervenție la un post Tv.

Citeste si...
Iată ce a declarat liderul deputatilor PSD în privinta investirii unui nou Guvern Orban

Ludovic Orban a atras atenția că „lucrul acesta se va petrece pe măsura timpului”. Liderul liberal a mai afirmat și că, „la nivelul administraţiei, în special al administraţiei centrale, timp de şapte ani de zile nu a existat nicio mişcare în direcţia digitalizării”.

Ludovic Orban dă exemplu ANAF
Premierul României a dat ca exemplu două instituţii unde nu s-a produs digitalizarea. Este vorba despre ANAF şi Vamă, locuri în care încă se mai lucrează cu pix și foaie!

„În ceea ce priveşte toate aplicaţiile care există – Revisal, aplicaţiile privind cadrul de sănătate, toate acestea sunt aplicaţii îmbătrânite. Nu a existat niciun fel de concepţie, de arhitectură pentru a uniformiza baza de date”, a precizat, vizibil dezamăgit, Ludovic Orban.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.