Premierul Ludovic Orban a declarat, întrebat sâmbătă la Arad dacă este luată în calcul o decizie privind restricţionarea liberei circulaţii pe timp de noapte, în contextul în care tot mai multe localităţi trec de pragul de 3 cazuri de coronavirus la mia de locuitori, inclusiv Capitala, că este în evaluare o astfel de hotărâre.

„Avem în evaluare o astfel de decizie. Vrem să vedem în schimb efectul măsurilor pe care le-am stabilit prin lege şi prin Hotărârea de Guvern de prelungire a stării de alertă în cazul depăşirii indicelui de 3 la mia de locuitori”, a afirmat Ludovic Orban sâmbătă la Arad.

Ludovic Orban a declarat că chestionat în cât timp s-ar putea ajunge la o astfel de decizie, premierul a răspuns: „Se face evaluare pentru că deja sunt localităţi importante, printre care şi Bucureşti, unde urmărim rezultatele aplicării măsurilor în vigoare”.

În campania pentru alegerile parlamentare vor fi aceleaşi măsură ca şi în cea pentru alegerile locale, a mai explicat şeful Executivului.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat sâmbătă 4.761 de noi cazuri de infectare cu SARS-COV-2, numărul total al cazurilor de COVID-19 ajungând la 205.793. În ultimele 24 de ore a fost prelucrate 33.843 de teste. De asemenea, s-au înregistrat şi 73 de decese, bilanţul fiind de 6.318.

În prezent, 787 de persoane sunt internate la Terapie Intensivă. În Bucureşti, incidenţa cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile raportate la mia de locuitori a crescut la 3,35. În Bucureşti sunt 708 cazuri noi, în Timiş – 296, Iaşi – 266.


Citeste si...
A vrut să le arate cât de ușor se extinde focul, însă a provocat un DEZASTRU!