Premierul Florin Cîţu a declarat luni, în plenul Camerei Deputaţilor, unde se află la solicitarea PSD, pentru a da explicaţii în legătură cu bugetul de stat pentru acest an, că este contestat de slugile lui Liviu Dragnea, nominalizându-i pe Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu şi Paul Stănescu. ”Ei m-au invitat să vadă cât rezist la înjurăturile lor”, a afirmat el. Liderul PSD Marcel Ciolacu i-a transmis luni, în plenul Camerei, premierului Cîţu, după discursul susţinut de acesta în faţa deputaţilor, că este campionul absolut al urii, că nu vrea nicio reformă, pentru că nu are curaj, nici viziune, că nu a fost în stare azi, 22 februarie, să aducă în Parlament un proiect de buget. ”Duceţi-vă acasă, domnule Cîţu!”, i-a spus el. Şedinţa de plen a fost închisă după ce Cîţu le-a recomandat celor d ela PSD să pună mâna pe carte. La rândul său, preşedintele Camerei, Ludovic Orban, le-a sugerat celor de la PSD să mai lucreze la butaforie, după ce aceştia au vneit în plen cu fotografii ale lui Cîţu, Iohannis, Orban,, Cîţu fiind prezentat cu o coasă în mână.

”Nu a fost vorba despre buget aici. Cei care au discutat despre buget nu l-au înţeles. Promit că o să îmi iau din timp să vă educ. Mă gândeam să vă înscriu la o şcoală cu plată, domnule Ciolacu, domnule Stănescu, să vă educ. Dragi pesedişti – puneţi mâna pe carte! Cititul nu a omorât pe nimeni”, a afirmat premierul la finalul şedinţei.
Mai lucraţi un pic la butaforie, mai exersaţi! Declar închisă această şedinţă”, a afirmat preşedintele Camerei, Ludovic Orban.

premierulPremierul Florin Cîţu la Camera Deputaţilor: Mă contestă slugile lui Dragnea

”De fiecare dată când sunt invitat în Parlament şi este respectată procedura, vin şi răspund. În acelaşi timp românii ar trebui să ştie că această invitaţie din partea grupului PSD nu are nicio legătură cu bugetul României. Ei m-au invitat să vadă cât rezist la înjurăturile lor. Eu vă spun că premierul rezistă. Să vedem cine mă contestă pe mine, conducerea PSD – Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu, Paul Stănescu, Mihai Tudose, aceştia sunt cei care mă contestă pe mine. Toţi, slugile lui Liviu Dragnea şi Darius Vâlcov, rămân şi au fost slugile celor doi. Sorin Grindeanu, premierul OUG 13, cel care a scos zeci de mii de români în stradă, cel care tremura când s-a dus preşedintele şi nu l-a ascultat, l-a ascultat pe Liviu Dragnea. A făcut un lucru inedit în politică – a fost dat jos din Guvern de propriul partid şi s-a ţinut de scaun şi a vrut să rămână acolo, împotriva propriului partid. Iar PSD s-a obişnuit cu asta şi a urmat premierul Mihai Tudose care îşi lua banii în plic. Marii gânditori economici Marcel Ciolacu şi Paul Stănescu, ei îşi permit să vină cu amendamente la bugetul României, care însumate fac 6% din PIB. Propun să nu mai plătim la CE contribuţia. De acolo vor să ia ei banii, de la controbuţia la CE. Nu voi permite PSD să interfereze. În acelaşi timp, anul acesta avem un buget echilibrat, un buget credibil, primul buget după 30 de ani recunosc acest lucru şi de Consiliul Fiscal şi de agenţiile internaţionale. Un buget al investiţiilor şi aceiaşi oameni ne spuneau că vom distruge România, anul trecut. Ei bine, nu, v-am demonstrat cum se face economie. Văd că vă place să decupaţi”, a afirmat Cîţu.
Preşedintele Camerei Ludovic Orban a făcut apel la sală să nu întrerupă vorbitorul.
”Lăsaţi această circotecă ieftină!”, a afirmat el.


Proiectul bugetului de stat pe 2021 urmează să fie depus marţi la Parlament pentru a se stabili calendarul dezbaterilor.

Premierul Florin Cîţu a afirmat luni dimineaţă că Partidul Social Democrat vrea să scoată România din Uniunea Europeană deoarece amendamentele depuse de social-democraţi la buget au ca sursă de finanţare zona din care ţara noastră plăteşte contribuţia la UE. El a menţionat că amendamentele PSD au un impact bugetar de 600% din PIB.

“Am primit lista amendamentelor cele care au fost făcute publice de cei de la PSD, impactul bugetar este de aproape 6 la sută din PIB. Deci asta înseamnă să mergem cu deficitul la 13% din PIB aproape. M-am uitat la sursa de finanţare şi fără niciun fel de surpriză vedem exact ce vrea să facă PSD cu România, vrea să o scoată din Uniunea Europeană pentru că sursa de finanţare reprezintă contribuţia României la UE. Pentru cei care nu ştiu, la Ministerul Finanţelor acţiuni generale plătim contribuţia la UE. De acolo vrea PSD să ia banii, să ne lase fără contribuţie la Uniunea Europeană ca să ne scoată din Uniunea Europeană. Astea sunt amendamentele PSD”, a declarat luni, Florin Cîţu.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că partidul va depune moţiune de cenzură în situaţia în care amendamentele depuse de social-democraţi la legea bugetului de stat nu vor fi adoptate la dezbaterile din Parlament. El a catalogat proiectul de buget propus de Guvern drept „o tâmpenie”.

„Nu poţi să ai creştere economică când ai austeritate şi tai tot. Noi venim cu aceste amendamente poate în ultima clipă acest guvern îşi dă seama că proiectul de buget cu tăieri şi cu austeritate e o tâmpenie”, a afimat Marcel Ciolacu duminică seară, la Antena 3.

Întrebat dacă PSD va depune o moţiune de cenzură în cazul în care nu îi vor fi votate amendamentele, Ciolacu a răspuns afirmativ.
„Categoric că depunem moţiune, dar am şi spus este prima moţiune simplă pe care am depus-o, şi deja am avut patru voturi în plus în afară de grupurile parlamentare PSD şi AUR. Este pentru prima oară. Eu nu-mi aduc aminte ca doar la două luni de la alegeri deja patru voturi să fie în plus faţă de ce avem ca opoziţie. Avem o sesiune parlamentară unde vom veni, categoric, cu o moţiune de cenzură”, a adăugat Marcel Ciolacu.Citeste si...
Familia din Maramureş, care a ținut, în sclavie, adolescentii germani, trimisă în judecată