Carmen Dan și Viorica Dăncilă au încheiat contondent colaborarea în Guvern. Puțini știu însă că pe cele două le-a legat o prietenie strânsă, pe vremea când locuiau în Videle. Au fost chiar și vecine de bloc. Ce își amintesc localnicii despre acea perioadă? Aflați din materialul video atașat.

Înainte de a ajunge la dispute politice, ministrul demisionar și premierul au fost foarte apropiate. Jurnaliștii Digi24 au mers la blocul în care Dăncilă a cumpărat un apartament în 1999. La distanță de o scară de bloc a locuit și Carmen Dan, din 2008. Relația dintre cele două este însă chiar mai veche.

Deciziile de la București nu au rămas fără ecou în Videle. Jurnaliștii Digi24 au vorbit cu foști colegi de școală, foști șefi și prieteni de familie.

Taberele sunt împărțite: unii cred că Viorica Dăncilă a făcut ce trebuia și că nu a avut de ales. Alții spun însă că premierul nu trebuia să decidă remanierea lui Carmen Dan, pentru că „oamenii din Videle trebuie să rămână uniți”.

Citeste si...  Demisie la Ministeril de justitie un secretar de stat a demisionat

Florica Baron, localnică: Au pornit de jos amândouă, s-au ridicat treptat-treptat.

Reporter: Relaţia între cele două pare destul de tensionată.

Florica Baron. Nu vă luaţi după lume. Doamna Dăncilă nu e o persoană care să creeze probleme. Cealaltă e o persoană foarte liniştită şi inteligentă. Nu scoate o vorbă până nu o judecă şi asta contează enorm.

Reporter: Nu credeți că ar fi tensiuni între cele două?

Florica Baron: Nici vorbă, nici gând. E o chestiune politică care e dirijată, comandată. Se supune că nu are încotro. Ar fi bine şi una, şi alta să se implice mai mult pentru acest orăşel, că e păcat de el. Să îngrijească spitalul, că nu avem doctori la spital, nu avem anestezist, chirurg e unul singur. Cardiolog nu avem. Să audă! Să auziţi, doamnelor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.