Victor Ponta: Am discutat cu UDMR şi alte grupuri politice, nu cu PDL

ponta

Liderul PSD, premierul Victor Ponta, a declarat că a discutat, miercuri, cu reprezentanţi ai UDMR şi ai altor grupuri politice din Parlament, în vederea asigurării unei majorităţi parlamentare care să susţină noul Cabinet, dar configuraţia acestei majorităţi va fi finalizată luni.

„Astăzi am discutat nu doar cu UDMR, ci şi cu alte grupuri politice din Parlament, cu excepţia PDL – ca să nu lăsăm loc de interpretări, prin persoana domnului Blaga, PDL şi-a anunţat foarte clar intenţia de a rămâne în continuare în opoziţie – în aşa fel încât marţi, când merg în Parlament, să existe o majoritate şi chiar o majoritate, sigur, nu aşa cum a fost cea de până acum, dar o majoritate stabilă pentru Guvern. Luni o să anunţăm oficial dacă şi cum va arăta acordul privind asigurarea unei majorităţi cu grupul minorităţilor, cu UDMR şi cu oricine altcineva va susţine guvernul şi va face parte”, a spus Ponta la România TV.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat că, miercuri, a fost sunat de către premierul Victor Ponta, care i-a propus să discute despre susţinerea noului Guvern.

Anterior, Ponta afirmase că intenţionează să prezinte săptămâna viitoare, marţi, Parlamentului noua formulă a Guvernului şi că va avea discuţii în acest sens inclusiv cu UDMR, susţinând că, până acum, nu au existat astfel de discuţii.

Citeste si...  YES LA VOT. Mesajul lui Tudor Chirila pentru "scarbiti, sceptici si resemnati": Mai bine raul cel mai mic decat raul cel mare