Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a anunţat că, începând din 25 ianuarie, ora 0:00, în București se deschid restaurantele și cafenelele, la 30% din capacitate, între orele 6 – 21.

Știrea este în curs de actualizare!

″În Bucureşti astăzi am înregistrat o rată de infectare de 2,52 la mia de locuitori. Este a treia zi consecutivă în care incidenţa este sub 3 la mie, fapt pentru care, din punct de vedere legal, a trebuit să convocăm Comitatul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, să analizăm situaţia şi să luăm o hotărâre. Astfel, cu 47 de voturi ‘pentru’, un vot împotrivă şi patru abţineri s-a hotărât ca, începând de luni, de la 0.00, deci din 25 ianuarie, să fie relaxate mai multe măsuri restrictive existente în vigoare la acest moment. Măsurile de relaxare vizează domeniul HORECA. Restaurantele, barurile, cafenelele vor funcţiona în intervalul orar 6.00-21.00 la o capacitate de maximum 30%, cu respectarea tuturor normelor stabilite prin lege”, a precizat el, în cadrul unei declaraţii acordate presei.

”Recomandăm cetățenilor prudență. Din acest motiv am decis ca aceste măsuri să fie relaxate de luni.” – a declarat prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu.

”Este meritul nostru, al tuturor, că am ajuns aici, dar în niciun caz nu trebuie să ne relaxăm. Să ne uităm ce s-a întâmplat în Europa, în Marea Britanie, în Germania.” – a precizat și primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.

”Am deja suficiente atribuții, ca să nu intru pe atribuțiile altora. Există Ministerul Sănătății, există INSP, noi ca autoritate locală ne subordonăm acestor instituții.” – a mai spus primarul general, întrebat de jurnaliști cum comentează faptul că în București tocmai au fost descoperite 2 cazuri de infectări cu noua tulpină de Sars-Cov-2.

”Important este ca populația să înțeleagă cât de important este respectarea regulilor.” – a declarat și secretarul de stat Raed Arafat, care a subliniat că în momentul în care se va observa creșterea numărului de cazuri se va aplica imediat reluarea restricțiilor.

Astăzi a avut loc o ședință a Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) în condițiile în care, în București, trei zile la rând incidenţa infectării cu COVID-19 s-a situat sub 3 la mia de locuitori.

Astfel, pe fondul scăderii incidenței cazurilor de COVID-19, în București, de luni, 25 ianuarie, ora 00.00, se redeschid restaurantele, teatrele și cinematografele. Toate trebuie să limiteze, însă, accesul clienților la 30 la sută din capacitate.

De altfel, Bucureștiul s-a menținut și vineri, 22 ianuarie, pentru a treia zi consecutiv în scenariul galben, după ce rata de infectare COVID a scăzut la 2,52 la mie, potrivit datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică.

În conformitate cu prevederile normative în vigoare, printre măsurile vizate se numără şi: permiterea funcţionarii cu o capacitate de maxim 30% a instituţiilor/sălilor de spectacol, teatrelor şi cinematografelor; redeschiderea activităţilor “la interior” a restaurantelor, barurilor, cafenelelor etc, în limita a maxim 30% din capacitatea unităţii; permiterea activităţilor cu publicul, până în limita a 30% a spaţiului destinat, a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

Bucureștiul, în scenariul galben

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu declară că este pentru prima dată din luna octombrie încoace, Capitala a scăzut sub pragul de infectare de trei la mia de locuitori. Asta înseamnă că suntem foarte aproape de scenariul galben.

Relaxarea presupune redeschiderea restaurantelor în interior, însă doar la o treime din capacitate. Se vor deschide şi cinematografele şi sălile de spectacol, însă vor putea să primească public doar în proporţie de 30% din locuri, deci tot doar o treime din locuri pot fi ocupate.


Citeste si...
Uite cum arata Oana Roman in costum de baie, dupa ce a slabit