„Pentru comisar european se bat Creţu, Corlăţean, Geoană. Cioloş nu mai e susţinut de PSD”

cristipreda

Europarlamentarul Cristian Preda afirmă că, după un foarte bun comisar european din partea României, Dacian Cioloş, „pe care PSD nu îl mai susţine” pentru această funcţie, „se bat” acum Corina Creţu, Titus Corlăţean şi Mircea Geoană.

„O bună reprezentare a României este să avem un comisar european respectat. Ştiţi cine se bate pentru funcţia de comisar european? Se bate «Mihaela, dragostea mea», domnul Geoană, care a visat să fie secretar general NATO, acum încearcă să fie comisar şi, dacă nu-i iese, vrea să fie secretar general ONU. Se mai bate domnul Ti Titus Corlăţeancare ca ministru de Externe a vorbit mai mult de politica internă decât de cea externă. Şi se mai bate CoCorina CreţuCorina Creţu e cunoscută, nu? (..) Am avut un foarte bun comisar, Dacian Cioloş. PSD-ul nu îl mai susţine pe Cioloş. (…) Reforma pe care a făcut-o Cioloş în domeniul politicii agricole comune e una din marile reforme din plan european”, a declarat Cristian Preda, sâmbătă, la Târgu Mureş.

El a spus că se „pierde cu firea” când vede cum astfel de lucruri sunt tratate „cu dispreţ” şi că „de când s-a format Guvernul Ponta foarte mulţi miniştri nu se duc la Consiliul European, trimit oameni de rangul II, care nu sunt la nivelul omologilor lor”.

Preda a subliniat că, pentru o bună reprezentare a interesului naţional, e nevoie ca la Consiliul European să fie prezenţi miniştri, iar aceştia să fie oameni competenţi, care „nu şochează interlocutorii, care văd în CV-urile lor acuzaţii de corupţie, trimiteri în judecată”.

Acesta a arătat că şi în Parlamentul European e nevoie, de asemenea, de oameni care pot să reprezinte cetăţenii, şi nu „clanurile de partid”.

„Ceea ce se întâmplă în acest moment cu listele de la PSD şi PNL e mai degrabă o afacere de clan. Şi-au luat bilete de vacanţă, la Bruxelles”, a adăugat Cristian Preda.

 

 

 

Citeste si...
Incidente la vot, în Dâmboviţa: Primării şi reprezentanţii PSD se aleg cu dosare penale