Italia a fost zguduită din nou de o serie de cutremure puternice. A fost lovit din plin Centrul Italiei iar seisemele au fost resimțite în toate marile orașe, inclusiv la Roma.

În urma cutremurului mai mulţi oameni au fost răniţi, printre care un copil în stare gravă și cel puțin o persoană a amurit. Din nou, italienii au avut parte de un adevărat coșmar, case dărâmate, inclusiv biserici, și oameni panicați ieșiți noaptea pe străzi.

Un prim seism a avut loc în centrul ţării, aseară, în jurul orei 20, şi a fost resimţit şi în capitala Roma, unde mii de oameni au ieşit pe străzi cuprinşi de panică. Cutremurul, care a avut 5,4 pe Richter, a dus la prăbuşirea mai multor clădiri şi a lăsat mii de case în întuneric.

Citeste si...
Fratele lui Bogdan Despescu s-a spânzurat

Alte oraşe afectate au fost Ascolano, Ancona, Fabriano, Pesaro şi Florenţa. În localitatea Norcia, o biserică s-a prăbuşit, iar mai multe case au fost afectate. Seismul a fost urmat de numai puţin de 11 replici, cea mai puternică fiind de 3,9 pe Richter.

La două ore distanţă, a urmat un alt cutremur, de 6 pe Richter, cu epicentrul la 3,2 kilometri de localitatea Visso şi la 58 de kilometri de Perugia.

Seismul a fost urmat de două replici, una dintre ele de 4,2 pe Richter. La Amatrice, mai multe clădiri afectate de seismul din august s-au prăbuşit de tot. Autorităţile au anunţat că au trimis echipe de intervenţie în mai multe zone din centrul ţării.