Culinar, Desert

Prajitura cu Vitakava

Prajitura cu Vitakava

blankBlatul:

7 gălbenuşuri se freacăcu 125 gr zahăr, 5 linguri cafea Vitakava,7 linguri apă clocotită. Albuşurile se bat spumă cu 125 gr zahăr şi se pun pe rând în compoziţie după ce este bătut bineca un blat detort. Se pune un praf de copt dizolvat în
puţină zeamă de lămâie,200 gr de făină şi se amestecă bine.Compoziţia se pune în tava unsă şi tapetată cu făină.

Crema:

3 ouă întregi,250 gr zahăr,3 linguri de Vitakava se fierb pe aburi.Când este rece se amestecă cu 250 gr de unt.

Aranjare:

Se taie blatul pe la mijloc, se pune trei sferturi din cremă, restul cremei se pune deasupra blatului. Peste cremă se pun nuci prăjite tăiate mărunt şi puţină ciocolată topită.

blank