Prăjitura în cană este unul dintre cele mai simple tipuri de desert. Se prepară foarte rapid şi îţi poate satisface pofta de dulce atunci când eşti singur, dar poate fi şi o idee de tort personalizat pentru fiecare invitat la petrecerea ta. Pentru acest desert ai nevoie doar de câteva ingrediente de bază şi un cuptor cu microunde ieftin.

Tort de ciocolată fără ouă

Prăjiturile la cană nu trebuie să fie neapărat uscate. Prima reţetă este şi cea mai rapidă: 1 minut pregătirea + 1 minut de gătit. În total: 2 minute. Doar un pic mai mult decât îţi ia să citeşti reţeta.

Ai nevoie de un sfert de cană de făină, 2 linguri de praf de cacao, un sfert de linguriţă de praf de copt, 2 linguri de zahăr granulat (3 dacă îţi place mai dulce), un vârf de linguriţă de sare, o lingură de ciocolată cu alune sau fulgi de ciocolată. Aşează toate ingredientele uscate într-un castron în care le vei bate cu lapte şi un strop de ulei vegetal până obţii un aluat uniform. Toarnă aluatul într-o cană pentru microunde şi lasă-i suficient spaţiu să poată creşte. În mijloc aşază bucăţile de ciocolată. Porneşte aparatul timp de un minut şi scoate cana cu grijă, pentru a nu te accidenta. Timpul de gătit variază în funcţie de specificaţiile cuptorului cu microunde.

Prăjitură cu vanilie

Pentru tortul tău de vanilie copt într-o cană ai nevoie de unt nesărat, lapte, esenţă de vanilie, zahăr, făină, praf de copt şi sare. Poţi adăuga, după gust, fulgi de ciocolată. Aşază untul într-o cană mare în cuptorul cu microunde timp de 30 de secunde, până se topeşte. Lasă cana să se răcească 2-3 minute. Bate rapid laptele, extractul de vanilie şi zahărul. Amestecă făina, praful de copt şi sarea. Adaugă fulgii de ciocolată şi lasă totul la cuptor timp de 80 până la 90 de secunde. Răceşte cana timp de 2 minute înainte de servire.

Citeste si...
Curățenia de Sărbători: 7 ponturi pentru o treabă rapidă și cu rezultate de nota 10!

O altfel de cană de cafea

Cafeaua poate fi desertul perfect, iar cana de cafea nu înseamnă doar licoarea magică de dimineaţă, ci şi suportul pentru prăjitura aromată. Se amestecă rapid şi se găteşte în 90 de secunde. Adaugă 5 minute de pregătire a ingredientelor şi în mai puţin de 7 minute vei avea desertul în cană.

Ai nevoie de o lingură de zahăr granulat, 2 linguri şi jumătate de făină, un vârf de linguriţă de sare, un sfert de linguriţă de praf de copt, o lingură de ulei vegetal sau iaurt grecesc simplu fără grăsime, o lingură de lapte degresat sau lapte de migdale, o lingură de cacao, o jumătate de lingură de zahăr brun şi o lingură de cafea instant. Pregăteşte cana cu spray antiaderent pentru gătit. Adaugă zahăr, făină, sare, praf de copt, lapte, cacao şi cafea şi amestecă până devine omogen. Presară zahăr brun şi scorţişoară. Lasă-le la cuptorul cu microunde timp de 90 de secunde, în 3 reprize de câte 30. Bucură-te de acest preparat cald simplu sau împreună cu frişcă ori îngheţată deasupra.

 

Vremurile când întreaga familie se aşeza la masă şi primea acelaşi desert se pare că au trecut. Pentru a nu găti atâtea feluri de tort câte persoane ai invitat, soluţia este să-i pregăteşti fiecăruia o prăjitură în cană din ingredientele preferate. Sau una numai pentru tine, într-o seară de relaxare solitară. Ciocolata, vanilia şi cafeaua sunt doar trei dintre cele mai frecvente ingrediente de bază ale acestui tip de desert. Încearcă şi combină arome până vei ajunge la proporţia perfectă.