Poveste macabră, în Ploiești, unde o femeie a aflat nu doar că bărbatul ei s-a stins, ci și că trupul a stat nu mai puțin de patru luni la morgă.

Poveste incredibilă un cetățean și-a sunat rudele din gară, că vine acasă, în Vaslui. N-a mai ajuns, iar familia avea să-l declare dispărut. Abia ieri, când verifica listele electorale, primarul a descoperit că figurează la “decedați” și i-a înștiințat pe oameni.


Pe 23 mai, Gheorghe Crăciun și-a sunat soția din gara din Ploiești. S-a plâns, printre altele, că avea dureri în piept.

Mihai Crăciun, fiul decedatului: „În ziua aia, a sunat o pe mama şi i-a spus că e în gară cu un băiat care vrea să vină cioban la noi în sat. Aştepta trenul la ora 5. Apoi mama l-a sunat. Nu a mai răspuns”.

Bărbatului i s-a făcut rău și a ajuns la Spitalul Județean Ploiești. Avea să moară la scurt timp, în aceeaşi zi. Pe 25 mai, informația a ajuns la poliție, spun surse din ancheta declanşată acum la IPJ Prahova. Familia din Vaslui, în schimb, nu a știut nimic. Deși soția a mai făcut drumuri la Ploiești.

Soacra bărbatului decedat: „A fost după el, la Ploiești, s-a dus cu maşina. Au zis că nu-i găseşte”

Despre decesul omului a aflat, întâmplător, primarul din comună. Ieri, edilul verifica listele electorale. Aşa a văzut că săteanul figura mort în evidenţele Stării Civile.

Stela Chindriș, prietenă de familie: „Cum e posibil aşa ceva?! Avea buletinul la el. A făcut infarct, a fost internat la UPU. A stat 4 luni la morgă și mâine îl îngropau dacă nu depista primarul. O să căutăm avocat”

Soția i-a identificat trupul, miercuri, la morgă.

Mihai Crăciun, fiul decedatului: „Mama a umblat, de la poliție i s-a spus că îl caută. Am aşteptat. Nu am ştiut nimic de el. Şi au bătut joc, efectiv și au bătut joc”.

IPJ Prahova anchetează, așadar, cazul. Pe surse, șefii inspectoratului vor să afle cum de poliţistul care trebuia să îi înștiințeze pe oameni despre deces nu a făcut asta.

„Nici nu îţi vine să crezi aşa ceva. Cum să nu ştie poliția, mai ales că era dat în urmărire. Nu şi-au făcut treaba” spune o localnică.

Bărbatul decedat va fi condus pe ultimul drum acasă la el, în Vaslui.


Citeste si...
Becali îl dă pe Florinel Coman de la FCSB pentru minimum 15 milioane de euro