Life, Stiri

Postul Craciunului: Alimente bogate in calciu, in afara de lactate. Cu ce poti sa inlocuiesti laptele!

In Postul Craciunului, cei care vor sa respecte traditiile trebuie sa renunte nu numai la carne ci si la produsele lactate. Insa, foarte multe persoane se gandesc ca daca vor tine post, nu vor mai asigura necesarul de calciu organismului.

Postul-Craciunului--Alimente-bogate-in-calciu--in-afara-de-lactate--Cu-ce-poti-sa-inlocuiesti-laptele-

De altfel, este cunoscuta importanta calciului in organism, fiind unul din nutrientii de care ai nevoie pentru mentinerea sanatatii oaselor, a dintilor si chiar a siluetei. Si chiar daca produsele lactate sunt cele mai populare surse de calciu, trebuie sa stii ca exista si alte alimente, unele chiar mai bogate in acest mineral.

Sardinele

O sursa excelenta de calciu o reprezinta sardinele, inclusiv cele la conserva. Stiai ca o portie de sardine are aceeasi cantitate de calciu cat o cana de lapte? Pe langa calciu, sardinele iti ofera o doza sanatoasa de acizi grasi esentiali Omega 3, alaturi de vitamina D. Adauga-le intr-o salata, mai ales ca in Postul Craciunului se mananca foarte des peste.

Somonul cu oase

Spre deosebire de somonul file, cel intreg, cu oase, este o sursa foarte buna de calciu. Daca cumperi somon in conserva, procesul de conservare face ca oasele sa nu mai fie atat de rezistente si pot fi rupte usor pentru ca tu sa le amesteci cu carnea pestelui si sa te bucuri de beneficiile lor.

In afara de asta, somonul este unul din pestii cu cele mai mari cantitati de proteine si acizi Omega 3.

Migdalele

Sunt perfecte pentru gustarile dintre mese. Dar stiai ca migdalele contin cea mai mare cantitate de calciu dintre toate tipurile de nuci? In plus, aceste oleaginoase sunt o sursa excelenta de fibre, acid folic, potasiu, magneziu si proteine. Tot consumul de migdale ajuta si la cresterea imunitatii, la tonifierea creierului, protejarea inimii si favorizarea digestiei.

Broccoli

Aceasta leguma verde are numeroase beneficii pentru sanatate, insa este si o importanta sursa de calciu, avand in jur de 180 mg la o portie. Pe langa calciu, broccoli este plin de vitaminele C si E, magneziu, fier si potasiu. Se recomanda consumarea sa in stare cruda, insa poate fi si gatit la cuptor sau fiert.

Smochinele

Smochinele sunt o excelenta sursa de calciu, patru asemenea fructe avand aproape 100 de mg din acest mineral esential. Smochinele sunt bogate si in fosfor, fier, potasiu sau magneziu, de aceea reprezinta un supliment natural deosebit pentru organism. Bucura-te de ele fie in stare proaspata, ca si gustari, fie in preparate deserturi delicioase.

Varza Kale

O portie de 30 de grame de varza Kale contine mai mult calciu decat aceeasi cantitate de lapte. Daca vrei sa te bucuri de acest nutrient la adevarata sa valoare, consuma varza Kale proaspata, ca salata, sau usor fiarta, fara sa o gatesti foarte mult timp.

Seminte de susan

Semintele de susan sunt un alt inlocuitor excelent al lactatelor, atunci cand vine vorba de calciu. O lingura din aceste seminte contine 88 mg de calciu, in timp ce 35 grame contin aceeasi cantitate ca un pahar cu lapte (280 mg de calciu). Semintele de susan mai contin vitamina B, magneziu, fier si zinc.

blank