Portocala este fructe bogate în vitamina A, care previne dezvoltarea şi răspândirea bacteriilor şi virusurilor în organism. De asemenea, această vitamină este des utilizată ca ingredient de bază în produsele cosmetice antiacneice, deoarece reduce inflamaţia şi, astfel, îmbunătăţeşte aspectul pielii. Totodată, acidul citric are puternice efecte exfoliante, înlăturând cu succes celulele moarte de la suprafaţa pielii şi micşorând porii, prevenind astfel apariţia acneei.

Portocala hidratează în profunzime pielea

Acidul citric este un compus-cheie în ameliorarea aspectului ridurilor şi catifelarea pielii. Se găseşte în toate citricele şi este utilizat inclusiv în produsele cosmetice exfoliante, deoarece curăţă bine, dar hidratează în acelaşi timp pielea.

Datorită antioxidanţilor din compoziţie, portocalele te protejează de efectul nociv al soarelui, protejându-ţi pielea de diverse probleme şi prevenind totodată cancerul de piele.

Portocala poate avea efecte anticancerigene

Un studiu publicat în revista ştiinţifică American Journal of Epidemiology concluzionează că un consum regulat de banane, portocale şi suc de portocale în primii doi ani de viaţă poate scădea riscul de apariţie a leucemiei.

Fiind o sursă bogată în vitamina C, un puternic antioxidant, portocalele ajută, de asemenea, la combaterea radicalilor liberi responsabili de instalarea cancerului. Conţinutul crescut de fibre din portocale este benefic şi în prevenirea cancerului colorectal.

Portocala menţine inima sănătoasă

Fibrele, potasiul, vitamina C şi colina din compoziţia portocalelor sunt substanţe care contribuie la menţinerea stării generale de sănătate, dar în special a sănătăţii inimii. Totodată, aportul considerabil de potasiu previne pierderea masei musculare, atacul cerebral, menţine sănătatea oaselor şi reduce riscul de formare a pietrelor la rinichi.

Portocala previne sau ţine sub control diabetul

Studiile arată că persoanele diagnosticate cu diabet de tip 1 care au un regim alimentar bogat în fibre au glicemia în parametri normali, iar cele cu diabet de tip 2 pot sesiza o îmbunătăţire a nivelului de zahăr din sânge, a lipidelor şi a insulinei. Cu toate acestea, portocalele au un conţinut destul de mare de fructoză, motiv pentru care trebuie consumate cu moderaţie de către persoanele cu diabet.