Un poliţist a fost prins cu mită, pe baza informaţiilor date procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor de către şefii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor.

mita-600x337

Cu ajutorul colegilor de la Serviciul Judeţean Anticorupţie Bihor, marţi, procurorii au organizat un flagrant agentului de poliţie Claudiu Ionuţ Sala, de la Serviciul Poliţiei Rutiere. Acesta a fost prins când ducea cu maşina 26 kilograme de carne de porc.

Procurorii au explicat că luni, agentul Sala se afla la serviciu şi a oprit pentru control, pe DN 79, la Gepiu, pe Lucian Câmpean, care conducea o motocicletă marca Honda, fără să posede permis de conducere categoria A.

Ca să nu îi deschidă dosar penal, Sala Ionuţ Claudiu a pretins şi Câmpean Lucian a fost de acord ca acesta din urmă să-i remită un porc de aproximativ 50 de kilograme, au informat procurorii.

Astfel, agentul nu i-a mai întocmit actele constatatoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere fără permis mopedistului şi s-a înţeles cu acesta să se întâlnească a doua zi pentru a primi folosul material – porcul.

Marţi, 2 septembrie 2014, în jurul orelor 16:30, agentul de poliţie Sala Ionuţ Claudiu a plecat la locuinţa mopedistului de la Gepiu şi a ridicat cele circa 50 de kilograme de carne de porc.

Flagrantul a fost realizat la intrarea în Nojorid, pe DN 79, poliţistul fiind oprit în trafic când se întorcea cu carnea în portbagaj. La flagrant au participat şi colegi de-ai agentului, de la Poliţia Rutieră, ofiţeri de poliţie judiciară de la Direcţia Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Bihor şi procurorul de caz.

Poliţistul şi mopedistul au ajuns la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor fiind cercetaţi de dare şi luare de mită. Cei doi au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

Citeste si...
Cum comunicau corupții hunedoreni pentru a se ascunde de DNA