Președintele Pro România, Victor Ponta, a criticat luni, la Palatul Parlamentului, proiectul de buget pentru anul 2020, pentru care Guvernul își asuma răspunderea. Ponta susține că încasările prognozate de executiv nu vor fi atinse.

„Bugetul de acum e un pic mai fantasmagoric decât cel făcut de Dăncilă. Nu știu de unde vor face încasările. Nici nu sunt taxe suplimentare, nici venituri suplimentare, nu cred că au găsit bani în cămară. Toată lumea, Banca Națională, toți spun că vom avea o creștere de maxim 3%, ei au 4,1%”, a spus Victor Ponta.

Președintele Pro România a declarat că e „un semnal prost” faptul că au fost tăiați bani de la Educație și Sănătate.

„S-au tăiat bani de la Educație și Sănătate. Cred că e un semnal foarte rău. Cred că se merge pe aceeași greșeală. Se îngheață pensiile mici și rămân cele mari așa cum sunt. Ceea ce e un lucru greșit. Ar fi trebuit cele mici să crească și cele mari să fie impozitate. Avem o diferență de 146% între pensiile mici și cele mari”, susține Ponta

Citeste si...
Ponta: Demisia lui Hrebenciuc din Parlament scoate justiţia din campania electorală

În legătură cu o eventuală moțiune de cenzură, liderul Pro România este de părere că nu ar avea șanse, pentru că Pro România și PSD au doar 222 de parlamentari, majoritatea necesară fiind de 233.

„Nu cred că o să mai treacă nicio moțiune de cenzură că trec parlamentarii la Putere. Dacă se va face, când se va face, suntem în Opoziție. Nu avem nicio obligație față de guvernul actual. N-am discutat cu PSD acest lucru. Încurajez să facem moțiune atunci când avem subiecte. Nu putem dezbate bugetul chiar dacă facem moțiune de cenzură. Nu am discutat despre asta, dacă va dori, vom discuta”, a mai declarat Ponta.

victor ponta , motiune de cenzura , guvernul orban , buget 2020 asumarea , raspunderii buget 2020