„Situaţia în regiune se deteriorează, dar România are rezervele necesare de gaze naturale”

  Ponta gaze (3)

Premierul Victor Ponta a anunţat, luni, în debutul şedinţei BPN al PSD, că deşi situaţia în regiune se deteriorează, România are rezervele necesare de gaze naturale, astfel încât, pe termen scurt, nu sunt probleme.

„Ne interesează pentru că suntem partidul de guvernământ şi avem obligaţia guvernării. Vedeţi că situaţia în regiune se deteriorează, se opresc gaze. Azi de dimineaţă am stat cu ministrul Energiei şi vreau să dau un semnal de acum, imediat, că pentru România, pe termen scurt, şase luni, nu e niciun fel de problemă, avem rezervele necesare”, a spus Ponta.

El a arătat că cel mai important lucru în acest moment este ca în toată scena politică să existe stabilitate şi predictibilitate.

„Avem rezervele necesare, însă cel mai important lucru este, în toată scena politică, să avem stabilitate şi predictibilitate. Principala responsabilitate privind stabilitatea se îndreaptă către noi, fiind partidul cel mai mare din coaliţia de guvernare. Vreau să vă rog pe toţi în toate structurile pe care le reprezentaţi  – Parlament, structuri locale, Guvern – să daţi acelaşi mesaj că e o perioadă în care România are nevoie mai mult decât orice de seriozitate şi stabilitate”, a mai spus Ponta.

Premierul nu a precizat ce soluţii vor fi luate pentru perioada în care România îşi va epuiza resursele de gaz.

Citeste si...
Raport STUPEFIANT al UNICEF: România este ţara cu ELEVII cei mai VIOLENŢI