Premierul Victor Ponta, aflat in Turcia unde se reface dupa operatia suferita la genunchi, a luat decizia de a se autosuspenda din functie pe o perioadă de 28 de zile.

ponta-suspendat

Decizia sa este motivată de starea sa de sănătate, iar in perioada autosuspendării, premier va fi Gabriel Oprea, lider UNPR. Totuşi, potrivit Constituţiei, preşedintele Iohannis nu este obligat să-l numească premier interimar pe cel propus de premierul autosuspendat, având posibilitatea să-l aleagă pe oricare dintre actualii miniştri.

„Azi medicii au decis ca pot fi externat / urmeaza ca in urmatoarele 7 zile sa parcurg zilnic procedurile pt control, schimbare pansamente si supraveghere. Ulterior acestor proceduri va trebui ca doua saptamani sa fac fizioterapie si tratamente de recuperare inainte de a avea permisiunea medicilor de a merge fara sprijinul unor mijloce medicale permanente/ in maxim 28 zile imi pot relua activitatea normala urmand sa continui recuperarea timp de 6 luni.

Maine dimineata voi trimite Presedintelui Romaniei solicitarea ca, in baza art 107 din Constitututie, sa-l desemneze pe Vicepremierul Gabriel Oprea sa exercite toate atributele functiei de Prim Ministru ( inclusiv conducerea sedintelor de Guvern) in aceasta perioada (atasez adresa). Multumesc inca o data medicilor de aici si doctorului Ionut Codorean pt atentia si profesionalismul lor”, anunţă Ponta pe Facebook.

Citeste si...
Genial! Uite cum îi răspunde Victor Ponta preşedintelui Iohannis

Dupa ce Victor Ponta a anunţat că se autosuspendă din funcţia de premier timp de 28 de zile, decizia sa nu a facut decat sa-i intarate pe pe adversarii politici care nu il menajeaza. Claudiu Palaz, vicepreşedinte PMP, îi cere lui Victor Ponta „să renunţe la metehnele de ofiţer acoperit”.

Liderul PMP îi cere lui Victor Ponta să fie transparent faţă de cei care l-au trimis în Parlament şi să comunice deplasările sau acţiunile pe care le intreprinde.

„De când s-a întors din deplasarea de la Baku, unde s-a îmbolnăvit de menisc după ce a strănutat Putin, Victor Viorel Ponta se ascunde în continuare de români, necomunicând prin nicio sursă deciziile pe care le ia. Exemple: deplasarea de la Baku şi deplasarea în Turcia. Ţinerea sub secret a acestor lucruri sunt apucături de ofiţer sub acoperire şi nu de ales al poporului român”, afirmă Claudiu Palaz.

ponta suspendare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.