Situatia politica din Romania este un subiect de interes pentru strainatate, iar articolele din presa straina au relatat pe larg si in diverse feluri criza politica de la noi. Din acest motiv, astazi Victor Ponta a vrut sa lamureasca totul si a declarat presei straine ca demisia Guvernului ar duce la o „criză politică de trei, patru, cinci luni”.

victor_ponta

Premierul a mai precizat că s-a gândit să demisioneze după ce a fost informat că este suspectat într-un caz de corupţie, dar că a decis să rămână în funcţie pentru a asigura stabilitatea politică, relatează New York Times, citând agenţia Associated Press. În aceeaşi declaraţie pentru presa străină de la Bucureşti, premierul Victor Ponta a respins acuzaţiile care i se aduc şi a spus că va coopera cu procurorii. 

Citeste si...
Elena Basescu: Nu unei aliante cu PNL

El şi-a mai exprimat speranţa că va supravieţui moţiunii de cenzură a opoziţiei care va fi supusă la vot în Parlament vineri. „Cred că am o majoritate solidă, dar mai sunt trei zile până atunci”, a declarat Ponta, înainte ca plenul Camerei Deputaţilor să aprobe marţi hotărârea de respingere a începerii urmăririi penale împotriva sa. Ponta a mai declarat presei străine că actuala criză politică este „un cadou neaşteptat’ pentru Rusia, care are relaţii reci cu România”, notează Associated Press, potrivit Agerpres.  Plenul Camerei Deputaţilor a aprobat marţi hotărârea de respingere a începerii urmăririi penale faţă de premierul Victor Ponta cu 231 de voturi pentru şi 120 împotrivă.