Băsescu îşi arogă atribuţii ale Guvernului

  ponta CCR

În urma faptului că preşedintele Traian Băsescu a refuzat să-i acorde premierului dreptul să participe la la Consiliul European, Victor Ponta a făcut o sesizare la Curtea Constituţională a României. Ponta susține că suntem în situația unui conflict juridic de natură constituțională complex, între Președinție și Guvern, generat de președintele Traian Băsescu care prin faptele sale își arogă drepturile Guvernului. Premierul nu contestă dreptul preşedintelui de a reprezenta România, ci modul „discreţionar şi arbitrar” în care a ales să colaboreze cu Guvernul şi Parlamentul, fără să ceară elemente de mandat şi fără să se consulte cu acestea.

Traian Băsescu a anunţat, ieri, că i-a refuzat premierului cererea de a participa la Consiliul European din 26-27 iunie, afirmând că el va fi cel care va reprezenta România, pentru că „se pricepe mai bine”.

„Primul ministru Victor Ponta mi-a solicitat mandat să participe la Consiliul European din 26 – 27 iunie. L-am anunţat că nu-i dau mandat. Voi participa eu având în vedere obligaţiile consituţionale, dar şi tematica la care, datorită experienţei mele, mă pricep mult mai bine”, a spus Traian Băsescu.

Citeste si...  Traian Băsescu critici dure adresate la adresa lui Tăriceanu