Victor Ponta a declarat, vineri, că decizia de excludere din PSD a lui Mircea Geoană şi Marian Vanghelie a fost una corectă, lucru confirmat de declaraţiile celor doi făcute după şedinţa CExN. Ponta l-a acuzat pe Vanghelie că este „distructiv în interior” şi a explicat că o rebranduire a PSD, în care vor fi luate „decizii dureroase”, nu se poate face cu oameni care sunt „contra”.

ponta_evz_ro_35854500

„Ieri am discutat şase ore despre ce e de făcut pe termen scurt si mediu. Şi am fost aproape toţi de acord că PSD are nevoie de un nou proiect politic pe care sa-l construiasca in 2015 si sa il aplice cu consecventa pentru ca oamenii nu ne vor crede de la început. (…) Trebuie un nou proiect politic, altfel in 2016 vom pierde cu siguranţă. S-a încheiat un ciclu, trebuie sa inceapa un nou ciclu.

În această reinventare a PSD, vor fi decizii foarte grele şi decizii dureroase. Eu am indentificat trei probleme: Cum facem că, dupa 25 de ani şi cu un lider de 42 de ani, noi tot suntem partidul comuniştilor pentru ca asta am vazut la foarte multi tineri. Cum facem sa arătăm ca nu mai suntem partidul care apără toţi corupţii. Cum facem să arătăm că nu suntem baronilor locali… Sunt nişte provocări uriaşe, o rebranduire extrem de grea care nu ţine doar de exterior, hai să punem o altă culoare, tine de modul de acţiune şi de gandire. Pentru nişte schimbări foarte dureroase şi foarte grele, este nevoie de o echipa solidară (…) Ori această echipă nu are nicio sansa să-şi facă şi propria schimbare şi sa reziste la o bătălie politică dură, 2015-2016, dacă intotdeauna în interior ai niste oameni care sunt contra”, a declarat Victor Ponta la DCNews Live.

Liderul PSD a explicat că, la şedinţa CExN, a fost un vot de 80 la 2, din acre un vot „împotrivă” al lui Ion Iliescu care „a zis ca nu e de acord cu excluderile”.

„Am zis: hai să ne despărţim drumurile: Eu stiam, si colegii mei la fel, ce gandesc dl Geoana si Vanghelie despre noi si despre viitorul partid. Toate lucrurile pe care le-au spus cei doi aseară denotă că decizia a fost corectă. Nu puteam fi împreună. Pur si simplu s-au despărtit nişte drumuri, eu nu le-am facut şi nu le voi face reprosuri personale, nu o sa raspund la toate acuzatiile pe care le-am auzit aseară… Ieri in sedintă au spus că îl susţin pe Victor, după care aseară au spus ceea ce ştiam”, a precizat Ponta.

Liderul PSD a adăugat că, dacă la şedinţa CExN, era un scor de 40 – 40, era clar ca e „o ruptură”.

În ceea ce îl priveşte pe Marian Vanghelie, Ponta a spus că acesta e „distructiv în interior, într-o organizaţie”: „Are această capacitate distructivă în interior”.

Despre Mircea Geoană, liderul social-democrat a arătat că a fost exclus pentru că avea „o gandire si un proiect de viitor care nu era egal cu al celorlaţi 80”.

Cât îl priveşte pe Dan Şova, Ponta a spus că situaţia este diferită: „A fost prea grabit. Luni, imediat dupa alegeri, a intrat in valul acela ca trebuie facute schimbari. Eu cred că Dan Şova va ramane alaturi de noi. În Dan Şova am speranta ca a inteles de ce a trebuit sa primeasca o sanctiune”.

Ponta a precizat că cei trei pot contesta decizia de excludere la Consiliul naţional din primăvară.

Mircea Geoană, Marian Vanghelie şi Dan Şova au fost EXCLUŞI din PSD. Propunerea de excludere a fost făcută de Victor Ponta, decizia fiind luată joi, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional.

Victor Ponta a declarat, joi, după şedinţă, că Mircea Geoană, Marian Vanghelie şi Dan Şova au primit sancţiune de excludere din partid, iar el îşi asumă propunerea de excludere a celor trei. Potrivit lui Ponta, Congresul partidului va avea loc în primăvara lui 2015, iar social-democraţii au decis să-şi asume în continuare actul guvernării.

Citeste si...
BIANCA DRĂGUȘANU, GOALĂ PE INTERNET!