Pro România propune tuturor partidelor politice să voteze Guvernul Cîţu, motivând că este nevoie de un guvern cu puteri depline, care să poată lua măsurile necesare pentru limitarea efectelor epidemiei de coronavirus, a declarat Victor Ponta.

Totodată, el a propus mai multe măsuri care să fie luate, printre care închiderea tuturor şcolilor şi grădiniţelor.

„Trebuie lăsate la o parte calculele electorale, interesele personale şi de partid.

Pro România propune tuturor partidelor politice, Guvernului, preşedintelui, instituţiilor publice un set de zece măsuri care să fie impleementate imediat.

Joi sau când se stabileşte votul e absolut necesar să avem un guvern cu puteri depline.

Este important să avem acest guvern imediat.

Trebuie să lăsăm orice calcul şi joi să votăm toţi un guvern care să aibă ca mandat combaterea, luarea tuturor măsurilor pentru evitarea efectelor acestei crize. Nimic altceva nu e mai important acum.

Măsurile de limitare a drepturilor fundamentale anunţate sunt necesare, dar asta se poate face doar prin lege. Sunt măsuri bune, dar trebuie luate conform Constituţiei.

Propunem ca la nivelul întregii ţări să fie suspendate cursurile şcolare până la finalul lunii martie. Nu va fi sfârşitul lumii dacă până la sfârşitul lui martie nu merg la şcoală.

Vom face această propunere legala, sper să avem sprijinul tuturor partidelor”, a declarat Victor Ponta.

Cele zece măsuri propuse de Pro România. Printre ele, alegeri locale cu cele parlamentare, în septembrie
„1. Este absolut necesar să avem un guvern cu drepturi depline – care să aibă ca mandat combaterea și limitarea efectelor acestei crize. România are nevoie de un guvern întreg la muncă.

Citeste si...
Viorica Dăncilă vrea mai multe femei în Guvernul Orban

2. Toate măsurile de limitare a drepturilor fundamentale sunt necesare, dar potrivit art. 53 din Constituție, se realizează DOAR prin lege

3. Suspendarea cursurilor scolare până la finalul lunii martie.

4. Stabilitea regimului legal prin care unul dintre părinți are dreptul să stea acasă – prin OUG sau prin proiect de lege

5. Strategie pentru transportul în comun ( va fi imposibil să combatem epidemia când avem sute de mii de bucureșteni înghesuiți în metrouri și alte mijloace de transport în comun) . Cerem Guvernului și autorităților locale să vină cu propuneri de limitare drastică a transportului comun pentru această perioadă.

6. Adoptarea rapidă a unei legi cu facilități fiscale pentru domeniile afectate (turism, export import, transporturi internaționale) – Guvernul trebuie să sprijine companiile din aceste domenii

7. Telemunca – pentru domeniile în care se poate aplica, în sensul limitării deplasărilor angajaților

8. Interzicerea exportului de medicamente – este vorba despre sănătatea românilor și nu ne permitem să mai exportăm medicamente

9. Guvernul să aloce buget suplimentar pentru ministerul sănătății – aplicând astfel recomandarea CE – toate cheltuielile pe sănătate vor fi deduse din calculele pentru deficit

10. Proiect de lege pentru amânarea alegerilor locale și organizarea acestora odată cu parlamentarele în luna septembrie. Sănătatea și economia sunt mai importante”, a spus Ponta.