„Dacă credeţi că trebuie să fiu candidat la Preşedinţie, voi fi”

 

DSC_5417
Victor Ponta se supune vointei alegatorilor sai si nu are ce face: va candida la presedintie!

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, sâmbătă, la lansarea eurocandidaţilor alianţei PSD-UNPR-PC, că alianţa va fi câştigătoare inclusiv în noiembrie 2014, el precizând: „Dacă consideraţi că trebuie să fiu candidat la Preşedinţie, bineînţeles că voi fi”.

„Vreau să nu plecaţi acasă fără convingerea că eu, Victor Viorel Ponta, cum îi place să spună, şi sunt mândru, ştiu foarte bine şi foarte clar ce avem de făcut până pe 16 noiembrie şi după 16 noiembrie. (…)  V-am spus şi v-o spun, în 2004, 2009, am luptat cu toate puterile mele ca Băsescu să nu ajungă preşedintele României”, a spus Ponta.

Potrivit premierului, preşedintele României nu va fi şi nu trebuie să fie nici preşedintele PSD, PC, UNPR sau PPDD. „Eu cred cu adevărat că împreună cu dumneavoastră vom găsi acel preşedinte şi îl vom sprijini. Voi fi în prima linie a acestei bătălii. De data aceasta cred că voi câştiga, de data aceasta cred că vom câştiga. Dacă veţi considera că eu trebuie să fiu, binenţeles că voi fi”, a spus Ponta.

Potrivit acestuia, un preşedinte uneşte şi nu dezbină, face cinste României şi nu face pe nimeni de ruşine, îşi iubeşte concetăţenii şi manifestă compasiune. „Eu cred că un adevărat preşedinte este cel care promovează dialogul în special cu cei care nu sunt de acord cu el, pentru că un preşedinte este al tuturor românilor. Vreau să cred că un preşedinte îşi iubeşte şi îşi respectă în primul rând propria familie, şi familia oricărui alt cetăţean. Cred în această valoare”, a mai spus Ponta.

El a mai spus că Traian Băsescu a fost preşedinte pentru el însuşi şi pentru ai săi, şi a dat asigurări că viitorul preşedinte „îşi va face datoria faţă de toţi românii”.

 

DSC_5142
Evenimentul s-a bucurat de o organizare fastuoasa!

Înainte de discursul lui Ponta, Gabriel Oprea, liderul UNPR, a declarat că premierul „are obligaţia să ajungă preşedintele României pentru ca România să aibă parte de o adevărată schimbare”.

„Cred că Victor Ponta are obligaţia să ajungă preşedintele României, pentru ca România să aibă parte de o adevărată schimbare, una clară, ireversibilă şi absolut necesară pentru întreaga societate românească pentru a fi mândri că suntem români”, a precizat Gabriel Oprea.

El a arătat că în ultimii 23 de ani s-a schimbat o generaţie şi, odată cu aceasta, şi o mentalitate. Potrivit liderului UNPR, Victor Ponta face parte din această generaţie.

Lansarea candidaţilor Alianţei Electorale PSD-UNPR-PC la alegerile pentru Parlamentul European a început, sâmbătă, la Romexpo, sub sloganul „Mândri că suntem români” şi „România puternică în Europa”.

DSC_5457
Liviu Dragnea promite victoria aliantei in alegeri, asa cum a mai facut-o

Preşedintele Executiv al PSD, Liviu Dragnea, şef de campanie al partidului, a afirmat că promite că va conduce alianţa şi de această dată la victorie.

„Alegerile din 25 mai nu reprezintă numai o trambulină pentru a trimite la Bruxelles o mână de oameni, reprezintă o şansă uriaşă pentru a face România o ţară puternică în Europa. Suntem mândri că suntem români. Putem fi noi înşine model pentru astăzi, nu doar studiu de caz. Noi, USD putem demonstra ce forţă incredibilă suntem”, a precizat Liviu Dragnea. „Vă promit că vă conduc şi de această dată al victorie”, a precizat Liviu Dragnea.

La eveniment participă premierul Victor Ponta, preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, preşedintele PC, Daniel Constantin (proaspăt reales în funcţia de preşedinte PC), precum şi majoritatea liderilor USD, primari şi parlamentari.

DSC_5155
Martin Schulz se bazeaza pe sprijinul romanilor pentru a fi ales presedintele Comisiei Europene. Pentru asta el promite un sprijin puternic pentru Romania

Invitat la lansare este şi preşedintele Parlamentului European şi candidatul Partidului Socialist European pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, Martin Schulz. Cel din urmă a cerut sprijinul românilor pentru realegerea sa ca preşedinte al CE şi că dacă va ajunge în funcţie, România va avea de câştigat.

Tot sâmbătă, Victor Ponta a participat ca invitat la Congresul extraordinar al Partidului Conservator unde a declarat că nu va candida la Preşedinţie decât dacă va avea sprijinul PC.

DSC_5374

De asemenea, premierul a ţinut să precizeze că are şi o nemulţumire: „Am o invidie pe domnul Voiculescu: Băsescu îl urăşte mai mult. Vedeţi că îi spune întotdeauna motanul Felix, mie îmi spune doar pisic. Nu m-am ridicat încă la nivelul cel mai înalt, dar din fericire, în ultimii ani, şi mai ales în perioada care urmează, o să-şi aducă aminte de ceea ce i-am spus cu pisicul blând care zgârâie rău şi o să-l doară din ce în ce mai rău şi o să o doară şi pe doamna… Doamna cu blugii şi cu pantofii de 1.000 de euro, care bagă pâinea, pâinea la care, împreună cu Daniel Constantin, am redus TVA. Dacă ştiam că din acea reducere o să-şi mai ia o pereche de pantofi doamna Udrea, ne mai gândeam, dar cred că am făcut bine pentru România”, a mai spus Ponta.

„Nu candidez la Preşedinţie decât dacă am sprijinul PC. După cum vedeţi, m-am pregătit deja petru câştigarea bunăvoinţei dumneavoastră, am o cravată în culorile dumneavoastră, dar i-am notat deja pe cei care au cravată roşie şi vreau să le mulţumesc pentru pregătirea campaniei”, a spus Ponta.

 

 

Citeste si...  CCR-ul, arbitru intre Dancila si Iohannis in razboiul interimatelor