IT&C

Poliţistul copiilor tăi pe internet

De când tehnologia trece printr-un proces de dezvoltare tot mai multe mijloace de comunicare intervin în viaţa noastră, în maniera în care ne facilitează unele sarcini şi responsabilităţi. În această manieră am ajuns să facem cumpărături online, să plătim pentru diverse echipamente cu un card de credit şi mai apoi să ne punem la curent cu informaţiile în materie de aplicaţii şi tehnologie.

Metode de supraveghere ale copiilor pe internet

Unele din aceste aspecte ale tehnologiei au ajuns şi la copii, care au acces la unele din cele mai periculoase jocuri pe calculator, tabletă sau telefon, în maniera în care părinţii le pun la dispoziţie aceste dispozitive. Pentru că cei mai mulţi părinţi încearcă să recompenseze lipsa sau absenţa lor din viaţa copiilor, le pun la dispoziţie aceste gadgeturi, cu care copiii aplică online la diverse chestii, precum jocuri, aplicaţii, în măsura în care nu au un cont de securitate şi de restricţii. Unii dintre copii au ajuns chiar să descarce aplicaţii destinate adulţilor, aplicaţii care ţin de experienţă şi de abilităţi personale, în manieră în care joacă table, remi, şah sau ruletă etc.

Putine sunt site-urile care ofera un nivel inalt de securitate. Din fericire exista si asa ceva; un astfel de site este casino.com/ro/ acolo unde adultii au o gama diversa de jocuri. Cat despre accesul copiilor, nu este chiar atat de usor pentru ei, de unde si un mare plus pentru siguranta lor si implicit pentru multumirea parintilor.

Metode de supraveghere ale copiilor pe internet

Internetul, în ciuda posibilităţilor sale, poate fi un loc înfricoşător, în măsura în care sunt o mulţime de lucruri despre care nu aţi dori ca cei mici să afle şi la care să nu aibă acces. Există o mulţime de aplicaţii software disponibile, care pot monitoriza activitatea copiilor voştri în timp real pe internet şi în unele cazuri îi pot împiedica să acceseze anumite tipuri de site-uri.

Un set de reguli va asigura întotdeauna stricteţe, mai ales atunci când vorbim de un calculator personal, accesat fără permisiunea părinţilor, în modalitatea în care aceştia vor descărca fişiere care conţin adware şi spyware, ce pot afecta potenţial computerul. Cel mai bine este să vǎ asiguraţi că micuţii voştri sunt conştienţi de riscurile pe care unele site-uri le prezintă şi nu au voie să le viziteze. Setaţi un anumit timp de recreere în faţa calculatorului mai ales pentru anumite site-uri şi asiguraţi-vǎ că aceştia se limitează la acest termen.

O altă soluţie este să setaţi calculatorul într-o manieră care să le permită copiilor să utilizeze dispozitivul doar în prezenţa voastră şi să fie păstrate într-un loc comun, nu în camera lor. Această manieră vă va permite să pregătiţi cina sau să citiţi în sufragerie păstrând un ochi pe site-urile pe care copiii le vizitează sau le accesează.

Într-o asemenea condiţie este important să fiţi logic. În timp ce vă doriţi protejarea copiilor de lucrurile nocive de pe internet, trebuie să le oferiţi în aceeaşi manieră posibilitatea de a explora un pic lumea internetului, în căutare de noi cunoştinţe şi abilităţi. De exemplu, MySpace este o bună modalitate de a păstra legătură cu prietenii vechi, care au reuşit să ţină pasul cu tehnologia şi cu distanţa. Copilul ar putea avea oportunitatea de a deveni cunoscut din cauza acestei aplicaţii, lucru care nu este benefic pentru unele ţinte sau anturaje. Cu toate acestea, unele conturi de socializare sau de joc trebuie să îndeplinească condiţia unei vârste minime pentru a fi accesate şi rulate, în maniera în care sunt utilizate de adulţi şi de alţi bloggeri.

blank