Sindicatul Europol îi transmite ministrului de Interne, după ce o mașină cu doi polițiști s-a răsturnat într-un șanț, în Satu Mare, să cumpere „un lot de sicrie de la pompe funebre” dacă mașini noi nu poate.

Sindicatul Europol al Polițiștilor este revoltat de lipsa dotărilor

Sindicaliștii scriu că doi polițiștii de la o secție rurală a IPJ Satu Mare, aflați în misiune, s-au răsturnat cu „autospeciala” într-o curbă între localitățile Satu Mare și Micula.

„Autospeciala sau sicriul pe roți, face parte din categoria Logan 2005, aflată într-o stare avansată de uzură și care nu mai poate fi folosită în misiunile specifice. Îi sugerăm domnului ministru, dacă tot nu poate achiziționa mașini noi, măcar să achiziționeze un lot de sicrie de la pompe funebre”, scrie Sindicatul Europol.

Sindicatul Europol al Polițiștilor este revoltat de lipsa dotărilor

În replică, ministrul Marcel Vela a declarat că nu a ştiut de această ”metaforă destul de macabră” şi că ministerul pregăteşte mai multe autoturisme Dacia Duster pentru poliţiştii din Bucureşti şi din ţară.

”Mi-au transmis cei de la Europol, tocmai am discutat cu ei miercuri, alaltăieri, nu ştiam de această metaforă destul de macabră. Vreau să vă spun că avem preocuparea de a dota Poliţia. Avem deja în lucru transmiterea unor autoturisme pentru creşterea mobilităţii la nivelul municipiului Bucureşti şi în toată ţara. Sunt în pregătire, pentru a fi amenajate mijloacele sonore de avertizare, mai multe autoturisme Duster pentru a fi repartizate în ţară”, a declarat Vela.

Ministrul a mai spus că ar fi preferat ca ”domnii de la sindicate” să ia atitudine şi când fostul ministru Carmen Dan a cumpărat un BMW pe care l-a comodat la Camera Deputaţilor.

”Aş fi preferat ca domnii de la sindicate să ia măsuri şi când doamna Carmen Dan a cumpărat un şeptar, un BMW seria 7, echivalentul a vreo 10 Dacii Logan şi l-a dat în comodat la Camera Deputaţilor. Şi atunci erau sindicate, nu?”, a declarat Marcel Vela.

Citeste si...  Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, anuntă data finalizarii legii pensiilor

Întrebat câte astfel de maşini vor fi achiziţionate, Vela nu a putut da un răspuns, dar a spus că în acest sens este gândită şi eficientizarea Poliţiei.

”În viitor şi în perspectivă tocmai în acest sens este gândită şi eficientizarea pentru că structurile de suport cheltuie foarte mulţi bani. Nu am dorit să vin aici cu planşe să vedeţi cât este volumul de slarii, cât este volumul de pensii şi cât mai rămâne pentru investiţii. Dar auditul pe care l-am comandat arată că se suprapun sarcini. Adică îmi dădea un sfat un fost comandatnt de Jandarmerie, să îmi iau mâna de pe Jandarmerie într-o metaforă la fel de urâtă, cu termeni pe care nu pot să îi evoc, dar urâtă la nivelul unui general, dar nu s-a întrebat niciodată de ce există contabil şi la Brigada Mobilă şi la Jandarmerie, unul ţine contabilitatea la 600 de oameni, altul la 900 de oameni, când un singur contabil poate ţine contabilitatea la ambele structuri. Nu e suprapuneri de competenţe?”, a spus Marcel Vela.

Poliția Satu Mare a anunțat, vineri, că o maşină de poliţie care mergea la un caz s-a răsturnat, joi seara, într-un șanț, între localitățile Satu Mare și Micula.

„Aseară, in jurul orei 21.50, o poliţistă, din cadrul Secţiei Poliţie Rurală Satu Mare, care se afla la volanul unei autospeciale, între localităţile Satu Mare şi Micula, deplasându-se la un eveniment sesizat prin 112 împreună cu un alt agent de poliţie, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, a pătruns pe sensul opus de circulaţie, părăsind partea carosabilă şi s-a răsturnat în şanţul din partea stângă. Agentul de la poliţie aflat la volan a suferit vătămări corporale uşoare. Ambii poliţişti au fost testaţi cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative”, precizează IPJ Satu Mare.