Polițiștii care au făcut avere vânzând permise
Actualitate, Featured

Polițiștii care au făcut avere vânzând permise și aranjând examene

Procurorii DNA și polițiștii de la Direcția Generală Anticorupție sunt pe urmele unei grupări infracționale, formate din polițiști, de amploarea celei care furniza la Pitești permise contra cost.

De această dată, sunt vizați toți polițiștii de la Serviciul de Permise și Înmatriculări din Suceava. Între 5 și 7 mii de euro ar fi costat examenul pentru un permis de conducere. La percheziții, anchetatorii au găsit zeci de kilograme de aur și un milion de euro. Unii polițiști își depozitau banii în găleți și ligheane. 18 persoane au fost duse la audieri.

Polițiștii care au făcut avere vânzând permisePolițiștii care au făcut avere vânzând permise și aranjând examene

Toţi poliţiştii de la Serviciul de Permise şi Înmatriculări de la Suceava au fost treziţi joi dimineaţă de mascaţi. Cu toţii sunt implicaţi într-un dosar de corupţie la care poliţiştii de la DGA şi procurorii DNA lucrează de mult timp.

La prima strigare, în cele peste 60 de percheziţii, poliţiştii au găsit în total suma de un milion de euro. Sursele spun că unii poliţişti din Suceava au reuşit să îşi ridice vile peste noapte. Tocmai în acest case, anchetatoruu au găsit banii depozitaţi în găleţi şi ligheane. S-au găsit şi zeci de kilograme de aur.

Surse din investigaţie spun că toţi angajaţii de la Serviciului de permise din Suceava, de la şef, până la adjuncţi şi subalterni făceau parte dintr-un grup organizat care frauda examenul. Aceştia ar fi fost ajutaţi şi de un ofiţer anticorupţie din oraş şi un fost poliţist, acum pensionar, de la IPJ Suceava.

Monica Dajbog, purtător de cuvânt al MAI: “Probele administrate au evidențiat crearea unei rețele de intermediere a obținerii permisului de conducere prin fraudarea probei teoretice și a celei practice în schimbul unor sume cuprinse între 5.000 și 7.000 euro pentru un permis.”
Polițiștii care au făcut avere vânzând permise
Anchetatorii spun şi că poliţiştii au urgentat dosare pentru înmatricularea multor maşini, iar pentru asta ar fi cerut ajutorul unor cunoştinţe şi prieteni din alte oraşe. De asta sunt sunt percheziţii inclusiv la sediul RAR din Capitală. Anchetatorii verifică dacă unele maşini erau verificate înainte de data stabilită prin programările online.
Conform unor surse, unele maşini înmatriculate în acest fel erau furate, iar altele aveau defecţiuni tehnice majore şi nu ar fi obţinut, în mod normal, viza pentru înscriere.

După descinderi, 18 persoane au fost duse la audieri. Acuzaţiile procurorilor sunt de corupţie, spălarea banilor şi constituirea unui grup infracţional organizat. Aceste infracţiuni pot să ascundă şi un risc imens pe şosele dacă sute de permise au fost date unor persoane fără abilităţi şi cunoştinţe de a conduce.

Acest dosar a început să fie numit „Piteşti 2”. Acum zece ani, prin dosarele de la aşa numita „fabrica de permise de la Piteşti” au ajuns pe şosele zeci de mii de şoferi care şi-au cumpărat permisul. Unii erau analfabeţi şi au fost descoperiţi când au provocat accidente rutiere.


blank