Poliţiştii Capitalei efectuează, joi, trei percheziţii în Bucureşti şi Ilfov, într-un dosar de evaziune fiscală în domeniul comerţului cu produse sanitare şi echipamente medicale de protecţie.

Poliţiştii Capitalei face perchezitii întrâ-un dosar de evaziune cu produse sanitare

Joi, 19 martie, polițiștii Capitalei din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București , sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, au pus în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară, în București și județul Ilfov, într-un dosar privind săvârşirea infracțiunii de evaziune fiscală în domeniul comerțului cu produse sanitare și echipamente medicale de protecție.

În urma perchezițiilor efectuate au fost găsite si ridicate peste 13. 500 de măști de protecție și peste 11.000 perechi de mănuși. Au fost ridicați circa 900 de l de dezinfectant pentru suprafețe și mâini și peste 300 de ochelari de protecție.

„Din datele și probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că mai multe persoane au achiziționat, de pe piața neagră, echipamente medicale de protecție, precum și cantități mari de dezinfectant, cu intenția de a le pune în vânzare, direct sau on line, la prețuri supraevaluate, profitând de cererea crescută și de lipsa lor de pe piață. Anterior, parte din materiale ar fi fost deja vândute atât către persoane fizice, cât și către persoane juridice, pe baza unor documente fictive. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală, urmând a fi dispuse măsuri legale cu privire la întreaga cantitate de materiale ridicată. Acțiunea a beneficiat de sprijinul Brigăzii Speciale de Invervenție a Jandarmeriei”, se spune în comunicatul Poliției.

Citeste si...  Salvamontistii au dus steagul Romaniei pe culmi

La perchezițiile de azi, au fost găsite cantități mari de dezinfectant pentru suprafețe și pentru mâini, precum și mănuși, ochelari și măști de protecție. Acestea erau vândute la supra-preț, potrivit primelor informații.

„Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pun în aplicare trei mandate de percheziţie domiciliară, în Bucureşti şi judeţul Ilfov, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în domeniul comerţului cu produse sanitare şi echipamente medicale de protecţie”, informează un comunicat al DGPMB.

Acţiunea este sprijinită de Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei.