Victoria fabuloasă a Simonei Halep în finala de la Wimbledon 2019 îi entuziasmează pe politicienii români, care s-au grăbit să sublinieze pe rețelele sociale, imediat după meci, momentul unic pentru sportul românesc și pentru România adus de sportiva din Constanța.

O primă reacție din mediul politic a venit chiar de la președintele Klaus Iohannis. „Felicitări, Simona Halep pentru câștigarea turneului de Grand Slam de la Wimbledon! O victorie excepțională tenisul românesc, pentru România”, scrie pe Facebook președintele Klaus Iohannis:

Au transmis apoi mesaje de felicitare și președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, și premierul Viorica Dăncilă, după care reacțiile din mediul politic au început să curgă: Marcel Ciolacu – președintele Camerei Deputaților, Eugen Teodorovici – ministrul de finanțe, Mihai Fifor – secretarul general al PSD.

Citeste si...  Simona Halep a cheltuit o avere sa ajunga pana aici!

Președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a declarat că victoria Simonei Halep i-a făcut din nou pe români mândri de ea, aceasta dovedind tuturor „clasă la acest mare turneu de la Wimbledon”. „Felicitări, @Simona_Halep! Încă o dată ne-ai făcut mândri de tine! Simona Halep a dovedit tuturor clasă la acest mare turneu de la #Wimbledon!”, a scris Călin Popescu Tăriceanu, sâmbătă, pe Twitter.

De asemenea, președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu a scris pe Facebook: „Bravo, Simona! Ești o mare campioană! Și reprezinți un vis de generații al sportului românesc! Mulțumim pentru tot!!!”.

Premierul Viorica Dăncilă a transmis, pe Facebook, că victoria Simonei Halep a umplut inimile românilor de bucurie și mândrie.

„Bravo, Simona! O victorie fabuloasă! Felicitări campioanei noastre de la Wimbledon!”, a scris și Eugen Teodorovici.