Liviu Dragnea a primit o veste extrem de proastă joi dimineață. La ferma de porci a fiului său, Valentin Dragnea, au ajuns procurorii Parchetului general, care au căutat probe într-un dosar cu prejudiciul de 40 de milioane de lei, scrie b1.ro.
Liviu Dragnea a fost atacat în numeroase rânduri în legătură cu această afacere a fiului. În martie, HotNews a scris despre cum a ajuns în 2014 o fermă de porcide la administratorii firmei de asfaltare Tel Drum SA, la fiul liderului PSD, pentru modica sumă de 500 de lei. Scandalul a căpătat proporții când presa a aflat că Ministrul Agriculturii a pregătit un proiect pentru majorarea sprijinului financiar alocat chiar fermelor de porci. Proiectul a fost adoptat și de către parlamentari.
Una dintre pozițiile cele mai mediatizate pe acest subiect a aparținut lui Traian Băsescu. Probabil senatorul PMP a depășit timpul alocat pentru a vorbi de la tribuna Parlamentului, dar Liviu Dragnea i-a mai acordat acestuia 30 de secunde. Băsescu a profitat și a susținut în fața aleșilor că dacă tot vor să facă o comisie care să analizeze presupusa gaură în bugetul statului făcută de Guvernul tehnocrat, mai bine ar face o comisie care să ancheteze ferma de porci a fiului lui Dragnea.
Cum l-a umilit Băsescu pe Dragnea, pe subiectul fermei de porci, chiar de la tribuna Parlamentului
”Ați spus și data trecută că pe timpul dumneavoastră v-am atacat. Permiteți-mi să vă atac din nou. Decât o comisie de anchetă pentru bugetul Guvernului Cioloș, mai bine o comisie de anchetă pentru ferma de porci de la TelDrum”, a spus atunci Băsescu.

Citeste si...  Următoarea ţintă a lui Dragnea si Tăriceanu: revizuirea sentinţelor definitive