Poliția spaniolă l-a identificat pe cel care a organizat meciul dintre pozitivi și negativi la coronavirus care urma să se dispute luni. Este vorba de un tânăr de 23 de ani al cărui nume nu a fost dat publicității.

Poliția spaniolă l-a identificat pe organizatorul  care a plănuit evenimentul și a purtat o adevărată campanie în social media în acest sens. Autorul nu este la prima abatere – luna trecută a convocat tinerii din zonă la o adunare publică, contrar restricțiilor impuse pentru a împiedica răspândirea virusului.

Comunicatul poliției după organizarea partidei
Acum, a vrut să organizeze la Pamplona, regiunea Navarra, un meci de fotbal între infectați și necontaminați sub sloganul ‘Patxanga Mendillorri’, adică petrecere în Mendillori, unul din cartierele în care s-au înregistrat foarte multe cazuri de coronavirus.

„Oamenii ar trebui să aibă bun simț și inteligența necesară pentru a nu participa la asemenea evenimente în care sănătatea lor este pusă în pericol, iar condițiile sanitare nu pot fi asigurate.

Aceste apeluri la adunări nu reprezintă doar un pericol social ci și un afront la adresa celor care muncesc împotriva acestei epidemii și a celor care au pierdut pe cineva drag,” se arată într-un comunicat al poliției.

De aceea, el a fost amendat contravențional cu 3 mii de euro pentru că a pus în pericol sănătatea publică. El poate fi însă pus sub acuzare pentru încălcarea legii carantinei și poate ajunge la închisoare.


Citeste si...
Orban afirmă că după ce Brăila va avea bazin olimpic de înot, vor aparea noi oportunitați pentru oraș