Departamentul de Poliție Braintree a lansat un mesaj amuzant şi inedit populaţiei căreia îi cere să se abţină de la acţiuni ilegale în acest weekend, din cauza valului de căldură extremă care a lovit SUA şi Canada.

Într-o postare pe Facebook, poliţiştii spun că acest lucru ar fi periculos din cauza temperaturilor ridicate.

Poliţia din Braintree a lansat un mesaj amuzant şi inedit populaţiei. „Oameni buni. Din cauza căldurii extreme, cerem oricui se gîndeşte la acţiuni ilegale să se abţină până luni!, este mesajul inedit care a fost descris ca „epic” şi fantastic” de cei care l-au citit.

Departamentul de Poliţie a confirmat autenticitatea mesajului.

„Staţi acasă! Ne vom întâlni din nou, luni, când va fi mai rece!” – mesajul amuzant a fost postat în contextul în care meteorologii au emis avertizări privind valul de căldură care a lovit în acest weekend estul Statelor Unite, inclusiv Braintree.

Serviciul Național de Meteorologie a cerut locuitorilor din zonele afectate de pe Coasta de Est să ia în serios căldura și să evite activitățile în aer liber, după-amiaza și seara, cele mai periculoase perioade ale zilei, potrivit agenției.

Citeste si...  Dramatic. Primul astronaut de culoare a murit înainte de a ajunge în spatiu

Beţi multă apă şi staţi la umbră, sunt o parte din recomandările Federaţiei Intenraţionale a Societăţilor Crucii Roşii.

Se preconizează că valul de căldură va afecta aproximativ 200 de milioane de oameni din orașe mari precum New York, Washington și Boston pe coasta de Est, dar și regiunea Midwest.

Temperaturile ar putea depăși chiar și 38 de grade Celsius în unele zole.

De asemenea, sunt afectate și zone din Canada.

Experții cred că valurile tot mai frecvente de căldură din ultimii ani sunt provocate de schimbările climatice. În acest an, s-a înregistrat cea mai caldă lună iunie, cu o temperatură medie la nivel global de 16, 4 grade Celsius. De asemenea, la începutul acestei luni statul Alaska, care se află în interiorul Cercului Arctic, a înregistrat temperaturi record.

În Statele Unite, valul de căldură va lovi aria care se întinde din Colorado și Kansas până la Marile Lacuri în nord est. Temperaturile cresc în majoritatea regiunilor de pe Coasta de Est. Serviciul Național de Meteorologie a publicat o harta a zonelor afectate.

Sursa: CNN