Poliţiştii din Bacău fac cercetări într-un dosar de tentativă de lipsire de libertate, după ce tatăl unei fete a sunat la 112 şi a spus că un bărbat ar fi vrut să îi răpească fiica de pe stradă.

Potrivit IPJ Bacău, tatăl unei fete a sesizat poliţiştii, marţi seara, că un bărbat a abordat-o pe fiica lui pe o stradă din Oneşti.

„În seara zilei de 24 septembrie, poliţiştii au fost sesizaţi de către un bărbat de 37 ani cu privire la faptul ca fiica minoră a fost abordată de un bărbat necunoscut care ar fi încercat să o ia în braţe sa o răpească. Poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului au purtat discuţii cu minora şi tatăl acesteia şi au început verificările pentru stabilirea situaţiei de fapt. În cauză s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la lipsire de libertate”, a declarat Cătălina Păduraru, purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău.

Citeste si...  Decizie : Transgenderii nu se pot angaja la Pentagon. Vezi de ce

Tatăl fetei a publicat şi pe reţele de socializare un apel pentru a-l identifica pe cel care a vrut să-i răpească fata.

„Aseară, în jurul orei 20, fiica-mea în vârstă de 10 ani s-a deplasat la mătuşa ei într-un bloc vecin (…) pentru a ridica ceva acte, iar la întoarcere a fost acostată de un individ în jur de 45-50 de ani, cărunt, circa 170-175 înălţime, părul în codiţă prins pe creştet, prinzând-o în braţe şi spunându-i . Fata zbătându-se şi ţipând, a reuşit să se elibereze”, se arătă într-o postare făcută de tatăl fetei pe Facebook.