Poliția s-a autosesizat în cazul incendiului de la Periș, care a poluat Capitala, iar în acest moment sunt luate în calcul mai multe ipoteze de lucru. În același timp, pompierii asistă nepuntincioși cum focul arde mocnit, în condițiile în care, în zonă, nu există surse de apă iar incendiul este extins pe o suprafață care depășește 10.000 de metri pătrați.

Poliția caută vinovații pentru poloarea din Nordul Capitalei

Surse din rândul autorităților au declarat, că este vorba despre un incendiu izbucnit la două gropi care, în trecut, erau folosite de o fermă de porci din apropiere, pentru aruncarea dejecțiilor. Cu ani în urmă, ferma și-a schimbat propietarul, iar noua societate, care a preluat afacerea, a ales să folosească altă stație de epurare.

Abandonate, cele două gropi s-au acoperit cu stuf, care a crescut peste mizeria putrezită.

În cursul zilei de sâmbătă cineva ar fi dat foc, însă fumul a început să se facă simțit abia în dimineața zilei de marți, începând cu ora 05.00, când au fost înregistrare primele apeluri la 112. Poliția s-a sesizat in acest caz si face o anchetă amanuntita 

Chiar dacă s-au mobilizat imediat, autoritățile au constatat, însă că nu se poate interveni. Mai mult, un pompier care a încercat să se apropie, a fost la un pas de o nenorocire după ce s-a scufundat în bălegarul uscat, despre care nu se poate aprecia, cu precizie, cât este de adânc.

Poliția caută vinovații pentru poloarea din Nordul Capitalei

În plus, la momentul respectiv, focul era mult mai extins și acoperea o suprafață de aproximativ 30.000 de metri pătrați.

Citeste si...
Gabriela Firea anuntă că revine, în octombrie, cu proiectul pentru vignete

Până în momentul de față, spun anchetatorii, nu se știe exact în ce condiții a izbucnit focul, dar iau în calcul mai multe ipoteze.

Cea mai plauzibilă variantă este aceea că miristea ar fi fost incendiată de cineva care vroia să curețe terenul respectiv, cu toate că acolo nu există un interes agricol.

O a doua posibilitate ar fi ca focarul să fi izbucnit de la o țigară aruncată din tren, în condițiile în zonă există o cale ferată.

Primarul Periș: ”Cineva rău intenționat a dat foc”

Contactat primarul din Periș, Albu Anghel, ne-a spus că focul a fost pus intenționat. Deși a fost stins la suprafață, edilul a mai spus că focul mocnește dedesubt și scoate un fum înecăcios.

„Acea fermă de porci care se află în insolvență acum, aveau niște batale, niște gropi betoanate unde se deversau dejecțiile de la porci, la o distanță destul de mare de fermă. Acolo pe centru a luat foc, ea fiind și foarte adâncă. Un batal din acela având 7 metri adâncime și a crescut stuf. Cineva rău intenționat a dat foc și s-a întâmplat acest fenomen”, a spus edilul comunei Periș.

Primarul Albu spune că la acest moment intervin atât mașinile de intervenție ale comunei Periș, cât și cei de la ISU.

„Mașinile noastre stau de ieri acolo, nu au venit decât azi-noapte și au mâncat. S-au întors acolo. Lucrăm acolo să-l stingem. Aducem apă de la vreo 300 de metri cu potopompe. Să inundăm zona”, a mai spus Albu Anghel.