Poliţia a folosit gaze lacrimogene, în noaptea de vineri spre sâmbătă, pentru a dispersa miile de protestatari care au încercat să ia cu asalt parlamentul Serbiei, în a patra noapte de proteste violente faţă de decizia autorităţilor de a impune noi restricţii în contextul pandemiei de COVID-19.

Poliţia a folosit gaze lacrimogene: A patra zi de proteste din Belgrad a început paşnic, dar printre protestatari s-au infiltrat membrii galeriilor Steaua Roşie Belgrad şi Partizan Belgrad şi manifestanţii au devenit violenţi, transmite Mediafax.

Au aruncat cu sticle, pavele, pietre în polițiști
Demonstranţii – care nu au respectat interdicţia de formare a unor grupuri mari de oameni pe fondul creşterii numărului de infecţii cu noul coronavirus – au aruncat cu sticle, pavele şi pietre în poliţiştii care păzeau clădirea parlamentului din centrul Belgradului, scrie AP.

Forţele de ordine au folosit mai întâi scuturile pentru a încerca să împiedice mulţimea să intre în clădire. Însă, după atacuri repetate, au recurs la gaze lacrimogene pentru a dispersa manifestanţii, iar în jur de miezul nopţii s-a ajuns la bătăi între demonstranţi şi poliţişti.

Mesajul președintelui sârb Vucic
La începutul zilei, preşedintele Alexander Vucic a spus că nu este îngrijorat de pierderea puterii ca urmare a manifestaţiilor, considerate cele mai violente din Serbia de la cele care au dus la îndepărtarea lui Slobodan Milosevici în 2000.

El şi-a exprimat în schimb teama că aceste manifestaţii vor duce la răspândirea virusului în rândul populaţiei şi o creştere a numărului de bolnavi de COVID-19.

Revenirea la starea de urgență a scos lumea în stradă
Capitala Serbiei fierbe după ce autoritățile au decis că se reimpune decretarea stării de urgență. Belgradul a fost în noaptea de marți spre miercuri, 8 iulie, un oraș la fel de încins ca pe vremea războiului din fosta Iugoslavie. Scenele violente arată care este răspunsul populației la măsurile restrictive impuse de autorități de teama răspândirii Covid-19.


Citeste si...
Iată ce au decis procurorii în cazul impărtășaniei cu aceeași linguriţă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.