Life, Stiri

Poftă bună! Burgeri cu muşte, carne putrezită şi… fufu

Mâncăruri scârboase din lume!

cactus_02_93c8b1678f_2fe35481a7

 Diversitatea culturală şi culinară a lumii este un lucru interesant, dar de multe ori ne este greu să înţelegem cum se pot consuma anumite feluri internaţionale. De la burger din muşte presate, la carne putrezită de rechin sau scoici în formă de penis, iată câteva feluri de mâncare scârboase din lume.

Africa: Burgeri din muşte de pe Lacul Victoria

Sezonul ploios din Africa declanşează o adevărată invazie de muşte şi musculiţe care se înmulţesc pe Lacul Victoria. Localnicii profită de explozia de proteine şi le prind pentru consum.

Cum muştele zboară în roiuri uriaşe, localnicii le adună în oale şi tigăi şi fac turtiţe proteice din ele. Un burger de muşte conţine circa jumătate de milion de insecte şi de şapte ori mai multe proteine decât unul făcut din carne de vită sau porc.

SUA: Scoici obscene (moluşte în formă de penis)

Nord-vestul Statelor Unite şi, respectiv, sud-vestul Canadei sunt faimoase pentru o delicatesă locală cu nume bizar şi aspect de-a dreptul obscen. „Gooey Duck” (în traducere liberă: raţă lipicioasă) sau „geo duck” este o moluscă (un fel de scoică) comestibilă, cu o formă alungită, care se aseamănă mult prea tare cu un..penis.

Dacă forma şi culoarea izbitor de asemănătoare cu organul sexual masculin nu vă stârnesc apetitul, trebuie să ştiţi că simpaticele „geoducks” mai şi scuipă apă de mare prin… vârf.

Se prepară pane sau trase la tigaie şi se pare că sunt delicioase, „trompa” fiind musculoasă, plină de carne gustoasă.

Africa: Fufu, gogoşi din amidon cu sos

Africanii nu mănâncă numai burgeri din muşte şi animale sălbatice, ci au feluri ciudate de mâncare la care ţin foarte mult, ca mâncare tradiţională, echivalentul unei „mămăliguţe cu brânză şi smântână”, cum ar fi.

Fufu este un fel de mâncare foarte popular in Ghana si se prepară din amidonul unor rădăcini sau cereale, separat ca o pastă gelatinoasă. Fufu se mănâncă cu mâna, fără tacâmuri, sub formă de biluţe care nu se mestecă, alături de un sos picant de alune.

Islanda: Hakarl, sau carne putrezită de rechin

Multe popoare nordice au astfel de feluri de mâncare tradiţională, care presupune un tip de carne lăsată câteva luni la macerat. Islandezii sunt foarte mândri de acest fel de mâncare moştenit de la strămoşii vikingi, care se numeşte hakarl, sau rechin putrezit.

Carnea rechinilor este toxică atunci când este proaspătă, astfel că numai descompunerea ei o face… oarecum comestibilă. Carnea de rechin se îngropa pe vremuri la 2 metri sub pământ, într-o piele de animal sau prelată şi lăsată la putrezit. Acum, specialiştii în astfel de delicatese o lasă în hambare aerisite, în aer liber.

Atunci când putrezeşte, carnea elimină uree şi alte substanţe care dau un miros puternic de amoniac, sau urină. După câteva săptămâni, carnea este uscată şi servită simplă, ca o pastramă foarte ciudată.

 

blank