Secretarul general al PNL Robert Sighiartău a anunţat că Biroul Politic Naţional urmează să adopte, într-o şedinţă miercuri, o decizie prin care să nu existe niciun fel de alianţe cu PSD. El a adăugat că, din datele partidului, reiese că PNL va avea peste 1.300 de primari la nivelul României. La rândul său, purtătorul de cuvânt al PNL Ionel Dancă a PSD a încercat până şi astăzi să manipuleze şi să fraudeze votul şi rezultatele alegerilor locale. El a adăugat că la Vaslui, unde a fost ales primar Dumitru Buzatu, potrivit rezultatelor parţiale ale BEC, PNL a solicitat renumărarea voturilor, la fel şi la Focşani unde liberalii consideră că ministrul Dezvoltării Ion Ştefan, candidatul PNL a fost de fapt ales la primărie. 

„Din rezultatele parţial pe care noi le avem, PNL are un scor de peste 34%, un procent istoric pentru partidul nostru, după 30 de ani de la Revoluţie. De asemenea, am făcut o analiză şi pe celelalte partide şi am văzut că PSD se situează undeva în jurul cifrei de 30%, iar Uniunea Salvaţi România este undeva la 13%. Cam acestea sunt datele parţiale, în acest moment, pe ceea ce înseamnă numărătoarea paralelă a PNL. De asemenea, vreau să vă spun că în cadrul echipei de campanie, în cadrul discuţiilor avute cu preşedintele PNL am luat decizia, pe care o vom adopta şi în cadrul Biroului Politic Naţional de miercuri, să nu existe niciun fel de alianţă cu partidul trecutului, cu PSD. Este o decizie pe care o vom adopta, miercuri, în cadrul BPN. Vreau, încă o dată, să le mulţumesc tuturor candidaţilor la funcţia de primar, din datele noastre reiese faptul că vom avea 1300 de primari la nivelul României. La fel, o cifră istorică pentru PNL. Însă, toată consideraţia noastră este, astăzi, pentru români care s-au prezentat la vot, pentru că ne-au acordat încrederea lor şi au dat, până la urmă, un gir şi un cec în alb filozofiei liberale de dezvoltare, de modernizare a administraţiilor locale. Aşa cum, deja, PNL a demonstrat în comunităţile pe care le conduce”, a afirmat Robert Sighiartău, luni într-o conferinţă de presă.

Purtătorul de cuvânt al PNL Ionel Dancă a spus că reprezentanţii PSD au încercat să manipuleze intenţia de vot a alegătorilor şi să fraudeze rezultatele alegerilor locale până în ultimul moment.

„Într-adevăr, a fost o luptă dură dusă până în ultima clipă, om cu om şi vot cu vot. Partidul Social Democrat prin reprezentanţii săi nu s-au lăsat duşi de la butoane cu una cu două şi au folosit toate instrumentele posibile, legale sau mai puţin legale, pentru intimidarea alegătorilor, pentru coruperea alegătorilor, astfel încât să schimbe opţiunea de vot a românilor şi începem prezentarea acestor lupte duse în cadrul scrutinului electoral de duminică cu Bucureştiul, unde, până în ultima clipă şi chiar, astăzi, au fost tentative de manipulare, de fraudare a votului şi a rezultatului acestui vot exprimat de către bucureşteni. Dar, românii trebuie să ştie şi le mulţumim că au venit la vot şi au acordat încrederea lor Partidului Naţional Liberal şi candidaţilor susţinuţi de Partidul Naţional Liberal. Am reuşit, împreună, să eliberăm Bucureştiul de mafia Firea – Pandele, care, împreună cu alţi acoliţi din zona PSD, au continuat să facă o manipulare grosolană a opţiunilor de vot exprimate de bucureşteni. În acest moment, Nicuşor Dan, candidatul susţinut de Partidul Naţional Liberal este Primarul General al Bucureştiului şi Bucureştiul intră într-o nouă etapă de dezvoltare, o etapă a normalităţii şi a bunului simţ cu care va fi guvernată Capitala. La nivelul sectoarelor, bătăliile s-au dus, spuneam, până astăzi dar, trebuie să spunem clar bucureştenilor, Sectorul 1 este condus în acest moment de Clotilde Armand , candidatul susţinut de PNL şi partenerii din Alianţa USR-PLUS, la Sectorul 6, Ciprian Ciucu este primarul acestui sector, cu aceeaşi susţinere din partea PNL şi a Alianţei USR-PLUS. De asemenea, la Sectorul 2, Radu Mihaiu este învingător şi Sectorul 2 va cunoaşte o altfel de administraţie în următorul mandat. Din păcate, la Sectorul 5 , manevre pe care le credeam demult apuse din trecutul interlop al administraţiilor PSD, au făcut ca victoria să nu fie a candidatului PNL , Cristian Băcanu, şi până în ultima clipă, vot cu vot, au fost deturnate opţiunile de vot ale cetăţenilor din Sectorul 5, astfel încât în acest moment avem un alt câştigător.Bătălii cruciale s-au dus peste tot în ţară. Marian Oprişan la Vrancea este istorie. Cu votul românilor şi al vrâncenilor care vor să deschidă Judeţul Vrancea pentru investiţii, pentru dezvoltare, pentru normalitate”, a explicat Dancă.

El a făcut o trecere în revistă şi a municipiilor reşedinţă de judeţ câştigate de PNL.

„Judeţele unde PNL a câştigat preşedinţia CJ – Alba, Arad, Bihor, Braşov, Caraş-Severin, Cluj, Constanţa, Giurgiu, Iaşi, Ilfov, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Maramureş – unde colegul nostru, Ionel Bogdan, a reuşit să-l reducă la tăcere pe un alt exponent al PSD, pe baronul Zetea, Timiş şi Vrancea. La nivelul Municipiilor reşedinţă de judeţ, PNL are cel mai mare număr de Municipii reşedinţă de judeţ. 15 oraşe mari au dat votul de încredere candidaţilor PNL – Arad, Oradea, Bistriţa, Reşiţa, Cluj Napoca, Giurgiu, Târgu Jiu, Deva, Slobozia, Iaşi , Ploieşti, Constanţa, Suceava, Piatra Neamţ, Tulcea, la care se adaugă Bucureştiul , Sectorul 6 şi Bacău, unde am fost în alianţă cu partenerii noştri de la USR-PLUS. Alte Municipii şi oraşe importante, victorii simbol, de încredere pentru Partidul Naţional Liberal, au fost în toată Ţara, la Olteniţa, oraşul de naştere al idolului comuniştilor din PSD. De asemenea, vorbim despre oraşe importante ca Slobozia, Roman, Adjud, Panciu, Vrancea, Rădăuţi, Tecuci. Sunt oraşe şi municipii importante, unde cetăţenii ne-au acordat încrederea”, a conchis Ionel Dancă.


Citeste si...
O lectie de frumusete cu ruj roșu și multe sfaturi utile