Evoluția situației din PNL este din ce în ce mai îngrijorătoare pentru liberali, indiferent de originea acestora dinainte de fuziune.

Acuzațiile curg la adresa șefului PNL din Modrogan, mulți lideri de filiale județene considerâ ca Ludovic Orba este chear mai rău chiar decât inamicul său declarat, Liviu Dragnea:

„Degeaba îl înjură pe Dragnea. Mustăciosul măcar își ține partidul la guvernare, Ludovic ne-a sacrificat deja de trei ori consecutiv la capitolul asta. Iar acum face tot felul de jocuri în organizație, pentru că știe ce greu îi va fi după europarlamentare” se plânge un președinte de organizație județeană.

Se pare că totul a izbucnit recent, când, după cum vă relatam, organizația București a intrat în conflict deschis cu Ludovic Orban.

De aceea ne-a și mirat poziția sursei noastre, știut fiind faptul ca filialele județene nu au mari afinități cu Capitala. Însă acesta ne-a explicat:

„Orban înțelege să conducă Partidul National Liberal cu politica pumnului în gură. Poate nu îi simpatizăm noi pe bucureșteni, dar în felul acesta ne vine și nouă rândul. Nu doar că din milioanele încasate de Partidul National Liberal de la Guvern nu primim nimic, dar vine campania și ni se cer rezultate, însă am ajuns să fim și amenințați și intimidați. Partidul nu e proprietatea lui Ludovic, iar conducerile locale nu sunt servitorii lui. Acum văd că le-a venit rândul lui Bușoi și lui Nazare să intre în malaxorul de intrigi ale lui Orban. Iar noi, cei din fostul PDL, chiar nu putem uita scorul de 8% obținut de actualul președinte în singurele alegeri pentru Primăria Capitalei în care a candidat”

Citeste si...
Ce sumă ar fi primit România pentru a găzdui închisoarea secretă CIA

Un greu din Capitală, provenit din fostul PNL, ne detaliază: „Pentru că au decis în organizație să voteze demiterea viceprimarului lui Firea, Orban a amenințat cu excluderi toate sectoarele, deși prin târg se aude că el nu e deloc străin de o intelegere cu primărița. Dar ca să acopere suspiciunile, în ședința de azi și-a asmuțit cățelul de casă, pe Roman, împotriva lui Bușoi și Nazare. Apoi, ca o autentică imitație a lui Dragnea, a întrerupt ședința fără să mai dea dreptul la replica celor jigniți, deși mulți colegi au vociferat reclamând lipsa dialogului și a democrației interne.”

Concluzionăm deci că ceea ce ne relatau surse bine informate săptămâna trecută se confirmă: totul pare a face parte dintr-o operațiune bine pusă la punct, miza fiind decredibilizarea, cu orice preț și pe toate planurile a liderilor de la București, pentru ca Orban și o mână de nou veniți in partid, majoritatea chiar de lângă Cioloș, să își asigure un refugiu după iminentul eșec de la europarlamentare.