PNL este, în momentul de față, la guvernare, vin după două tururi de alegeri câștigate, dar viața nu este roz. Există două tabere care-și doresc conducerea partidului după alegeri. Principalii adversari sunt actualușl președinte, Ludovic Orban, și europarlamentarul Rareș Bogdan. Acesta din urmă a devenit vedeta PNL după victoria de la europarlamenatre și a fost unul din principalii comunicatori ai partidului în timpul campaniei prezidențiale. Ludovic Orban este președintele PNL și premierul în funcție. Acesta a profitat din plin de pandemia de coronavirus. Guvernul Orban se anunța unul interimar, până la organizarea alegerilor anticipate. În timpul pandemiei, Orban a reușit să-și securizeze funcția și să atragă o parte importantă din partid de partea sa.

Atacurile prin proxi
În timpul stării de urgență, Ludovic Orban a devenit figura centrală a PNL, alături de președintele Iohannis. Rareș Bogdan a intrat într-un con de umbră. Pentru a-și păstra relevanța, Bogdan a început să critice o parte dintre miniștri, care oricum se aflau în colimatorul opiniei publice. Acesta a înregistrat astfel puncte în rândul electoratului de dreapta care nu este mulțumit de guvernare PNL. Zilele acestea asistăm la un nou epidod. Rareș Bogdan o atacă pe Violeta Alexandru, ministrul Muncii, și unul din apropiații lui Ludovic Orban:

Citeste si...
Ludovic Orban: Doresc să păstrez un guvern cât mai suplu, cât mai simplu, cu un număr cât mai mic de portofolii, pentru că orice împrăştiere a portofoliilor poate să genereze foarte multe disfuncţionalităţi

”O rog pe Violeta cu colegialitate, să depășească gardul, că s-ar putea să găseasca leopardul după gard. Să nu se ducă doar acolo unde este dusă. Or să încerce să o ducă în locurile unde condițiile de muncă sunt bune. Să stea Violeta în Germania până rezolvă problema. Nici să nu le zâmbească, să nu fie drăguță, e reprezentatul Guvernului unei țări care reprezintă ceva în Europa. Ei ne-au cerut ajutorul. Violeta să se poarte ca un stăpân, nu ca o slugă, să fie puternică, să înțeleagă că dacă e puternică și își susține punctul de vedere ești respectat. Violeta să nu lase să fim umiliți. Intreaga Românie este umilită, nu doar cei de la muncă”, a declarat Rareș Bogdan, la Realitatea Plus.

Practic, fostul ziarist le transmite miniștrilor ce trebuie să facă, îi ceartă, se comportă ca un premier în exercițiu.

O continuare a scăderii PNL în sondaje îl pune pe Orban într-o poziție foarte dificilă. Dacă scorul PNL la următoarele alegeri nu va fi mulțumitor este foarte posibil să vedem rocada între Rareș Bogdan și Ludovic Orban atât la șefia PNL, cât și la Palatul Victoria dacă PNL va mai putea forma un nou guvern.