Preşedintele PNL Ludovic Orban învinovățește PSD pentru că România nu este în Schengen, menționând că, la nicio reuniunea a JAI, ministrul Carmen Dan nu a deschis subiectul.

„Despre Schengen trebuie să vorbească Guvernul României, care la nicio reuniune a JAI, pe Interne, la care participă Carmen Dan, nu a deschis subiectul Schengen. Este obligația Guvernului de a pune pe masă și de a solicita primirea României în Schengen. Cu toate astea, vă repet, Guvernul PSD-ALDE, prin Carmen Dan, la nicio reuniune JAI, cât a deținut Președinția Consiliului Uniunii, deci și a JAI-ului, formațiune JAI, nu a pus problema pe tapet, deși noi am solicitat acest lucru în mod repetat.

De altfel PPE a inițiat o rezoluție la solicitarea noastră în Parlamentul European, tocmai prin care Parlamentul European, s-a pronunțat pentru susținerea integrării României în spațiul Schengen. Nici măcar când Parlamentul European a adoptat rezoluția, Guvernul PSD-ALDE nu a pus pe ordinea de zi și nu a făcut niciun demers concret pentru a obține integrarea României în Schengen.

Citeste si...
Joana Benedek, mesaj dur după moartea Regelui Mihai: „Câtă impotență o fi simțit săracul..."

Ca atare, dacă vreți să vorbim despre Schengen, singurul vinovat pentru faptul că România astăzi nu este membru în Schengen, este PSD și cu Guvernul pe care îl conduce.

Din momentul îndeplinirii condițiilor tehnice, la putere a venit Guvernul Ponta iar din 2012 până astăzi a fost la putere PSD, cu o foarte mică pauză a unui guvern tehnocrat, care a fost sprijinit și de PSD. Pentru că de obicei, propaganda PSD pune Guvernul Cioloș în spinarea noastră dar uită că, de fapt, au sprijinit acest guvern și mai mult decât atât, vă readuc aminte că mâna dreaptă a lui Cioloș a fost Vasile Dâncu, un exponent de bază al PSD-ului iar PNL nu a avut niciun ministru, nu a avut niciun secretar de stat, nu a avut niciun reprezentant în prima linie și în a doua linie”, a declarat Ludovic Orban la Vaslui.